Reikia:
160 g VILNIUS margarino „Kepiniams“
130 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušinių
330 g miltų + miltų pabarstyti
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
350 g varškės
20 g miltų
30 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinio
100 g džemo
1 kiaušinio (patepti)
1. Minkštą VILNIUS margariną „Kepiniams“ suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įmuškite kiaušinius, o po to suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Viską labai greitai suminkykite. Svarbu ilgai neminkyti, nes tešlą „užsitrauks“.
2. Varškės įdarui sumaišykite varškę, miltus, cukrų ir kiaušinį.
3. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite vienodo dydžio gabalais. Vieną sudėkite į formą arba į skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps.
4. Išimkite, patepkite džemu, sudėkite varškės įdarą, o ant viršaus – likusią iškočiotą tešlos dalį. Tešlos paviršių patepkite kiaušinio plakiniu, šakute padarykite raštus ir šaukite į orkaitę.
5. Kepkite, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
Comments