Traškiosios žaliosios laukinių augalų salotos (Receptas)


laukinių augalų salotos, receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Laukinių augalų salotoms pagaminti reikia:

  • 1 saujos pankolių lapų

  • 1 saujos kiaulpienių lapų

  • 1 saujos krūminio builio lapų

  • Kelių laiškinių česnakų lapų

  • Kelių jaunų garšvų lapų

  • Kelių nasturtų lapų ir žiedų

  • Kelių jaunų raktažolių lapų ir žiedų

  • 1 saujos romaninių arba kitų traškių salotų

  • 1 nedidelės saujelės kalendrų lapų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 mažo ryšulėlio laiškinio česnako

Padažui:

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Šaukštelio medaus (skoniui subalansuoti)

  • Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

  • Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 saujelės smulkintų mėtų ir peletrūnų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Augalus perrinkite, gerai išplaukite ir dideliame dubenyje užpilkite (išskyrus laiškinį česnaką ir kalendras) lediniu vandeniu. Palaikykite 15–20 min. Nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.

  2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Į nedidelį dubenėlį supilkite žaliosios citrinos sultis, aliejų, sudėkite medų ir įberkite druskos. Taip pat suberkite tarkuotas apelsino ir žaliosios citrinos žieveles. Viską gerai išmaišykite, pabaigoje suberkite mėtas ir peletrūną.

  4. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, užberkite mėlynojo svogūno, sudėkite smulkintas kalendras ir supjaustytą laiškinį česnaką, užpilkite padažu, atsargiai permaišykite ir nedelsiant patiekite.

PATARIMAS: jeigu neturėsite kažkurio augalo – drąsiai improvizuokite su kitais. Šių salotų esmė – nepamiršti derinti visiems įprastus salotų lapus, bet kaskart į jas pridėti valgomų lauko ar miško augalų, kad per vasarą turėtumėte kuo daugiau galimybių atrasti naujus skonius ir poskonius. Šias salotas galite patiekti prie įvairių grilio patiekalų.


Skanaus!