Ieškote patiekalo, kuris gražiai žiūrėtųsi, intriguotų ir skoniu nustebintų? Keptų persikų salotos su avokadu yra kaip tik tokios. Padažas su medumi daro jas tiesiog dangiškas!
2–3 asm.
Keptų persikų salotoms pagaminti reikia:
1 išskobto avokado
2 vidutinių persikų
8–10 vyšninių pomidorų
2 šaukštelių medaus
Žiupsnelio malto kardamono
2 riekelių TOSTE kvietinių duonelių
100 g prancūziško ožkų pieno sūrio su baltuoju pelėsiu Chevre VIVAROIS
4–6 saujų įvairių salotų lapų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio citrinos žievelės
Padažui:
1 šakelės bazilikų
1 šakelės krapų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių
1 nedidelės citrinos
Druskos (pagal skonį)
Avokadą supjaustykite griežinėliais, persikams išimkite kauliukus ir supjaustykite į 4 dalis, pomidorus perpjaukite per pusę. Medų išlydykite ir sumaišykite su maltu kardamonu.
TOSTE kvietines duoneles apskrudinkite grilyje iš abiejų pusių, ant viršaus dėkite prancūzišką ožkų pieno sūrį su baltuoju pelėsiu Chevre VIVAROIS ir uždarę grilį kepkite 2–3 min., kol sūris lengvai apskrus ir išsilydys.
Persikus permaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kepkite grilyje iš visų pusių, kol apskrus ir suminkštės. Glazūruokite medumi ir lengvai apkepkite iš visų pusių grilyje. Leiskite truputį pravėsti ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
Bazilikus ir krapus smulkiai sukapokite. Alyvuogių aliejų pilkite į dubenėlį, dėkite DANSUKKER cukraus miltelius, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite sulčių, dėkite smulkintus žalumynus, druskos ir viską gerai išmaišykite.
Salotų lapus lengvai permaišykite su gautu padažu ir sudėkite į lėkštę. Ant salotų dėkite pjaustytus pomidorus, persikus, avokadus, skrebutį užkeptą ožkų pieno sūriu, ant gamintų salotų užtarkuokite citrinos žievelės ir patiekite.
Skanaus!