top of page

Lapkritį paaiškės, kas taps geriausiu Lietuvos virėju. Tarp kandidatų – žinomi vardai (sąrašas)


LRVVKA, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, oficialiai paskelbė šių metų konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas“ dalyvių sąrašą. Lapkričio 10 d. vyksiančiame konkurse – 8 virėjai, tarp kurių – ir žinomi Lietuvos restoranų veidai, tokie kaip Deivydas Praspaliauskas („Amandus“) ir Justinas Misius („Sweet Root“).

D. Praspaliauskas, paklaustas apie dalyvavimą konkurse, atsakė subtiliai žaismingai: „Juk praėjo ketveri metai. Čia kaip olimpiada – kas ketverius metus noriu atiduoti duoklę tam konkursui, dėl kurio grįžau į Lietuvą. Dalyvavau 2010 m., 2014 m., laikas ir 2018-iesiems. Simboliška.“

VMGonline.lt primena, kad Deivydas Praspaliauskas nugalėtoju buvo pripažintas abu kartus, kai dalyvavo konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2010“, tuo metu jis atstovavo restoranui „Henne Kirkeby kro“, bei „Geriausias Lietuvos virėjas 2014“, atstovaudamas restoranui „1 Dublis“.

Pasiteiravus Bernardo Anužio apie dalyvavimą jis komentavo: „Konkurse dalyvauti nusprendžiau, nes man patinka pats veiksmas, pats pasiruošimo procesas, strateginis dėliojimas ir malonus jaudulys. Nedalyvauju tam, kad varžyčiausi ar kažkam įrodyčiau, jog esu geresnis ar blogesnis. Darbas virtuvėje turi savo emociją, serviso metu tiesiog nukeliauji į kitą pasaulį ir galvoji vien apie maistą. Tas pats ir varžybose.“

Visas dalyvių sąrašas:

Bernardas Anužis, restoranas „Onorė“, Palanga

Kęstutis Bartkus, restoranas „Karpynė“, Raseinių raj.

Justinas Misius, restoranas „Sweet Root“, Vilnius

Dovilė Piliponytė, restoranas „Carre“, Vilnius

Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Amandus“, Vilnius

Tomas Rybakovas, restoranas „Esperanza Resort“, Trakų raj.

Gabrielius Zajac, restoranas „4“, Palanga

Ernestas Žitkauskas, restoranas „Amandus“, Vilnius

Konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas“ dalyviai per 3 val. 30 min. ruošia šiuos patiekalus: šaltą užkandį iš šukučių; karštąjį (pagrindinį) patiekalą, būtinai panaudojant „Reaton“ putpelės sudėtines dalis bei demonstruojant įvairias mėsos ruošimo technologijas; desertą, būtinai panaudojant miško spanguoles, „Minordija“ migdolų miltus ir midų.

Kiti konkursai 

Lapkričio 8 d. vyks konkursas „Geriausias virėjas SUP mokinys“. Konkursas skirtas skatinti mokinių su specialiaisiais ugdymosi poreikiais socialinę integraciją visuomenėje. Mokiniai ruoš vieno kąsnio užkandžius (patiekiami šaukštuose) 4 asmenims, parodydami pjaustymo įgūdžius, suderindami produktų skonius, atskleisdami kūrybiškumą.

Tą pačią dieną bus renkama geriausia „Virėjo ir barmeno komanda“. Konkurso metu per 1 val. virėjai ruošia vieno kąsnio (30–40 g) užkandžius 5 asmenims, o barmenai – 5 kokteilius, derindami užkandžio ir gėrimo skonines savybes, pademonstruodami profesionalumą gamyboje. Vertinami užkandžio ir gėrimo suderinamumo skoniai.

Lapkričio 9 d. – jaunųjų talentų išbandymas „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas“. Konkurse dalyviai per 3 val. ruošia šiuos patiekalus: karštąjį (pagrindinį) patiekalą, būtinai panaudojant „Reaton“ putpelės sudėtines dalis bei demonstruojant įvairias mėsos ruošimo technologijas; desertą, būtinai panaudojant miško spanguoles, „Minordija“ migdolų miltus ir midų.

Dalyviai:

Akvilė Grinkevičiūtė, restoranas „Busy Beet“, Vilnius

Erikas Janerikas, restoranas „Ertlio namas“, Vilnius

Žilvinas Jokubauskas, restoranas „Onorė“, Palanga

Dalius Pamedytis, „Magic Rolls“, Vilnius

Jonita Šeščilaitė, restoranas, „Esperanza Resort“, Trakų raj.

Simonas Šitkauskas, „ISS Lietuva“

Rita Urbelytė, graikų restoranas „Rhodos“, Kaunas

Liudas Valančiūnas, restoranas „Sweet Root“, Vilnius

Vertina tarptautinė komisija

Vertinimo komisijos nariai:

Jari Karlssonas, Švedijos šefų asociacijos narys

Franciane Tartari, švedų konditerijos meistrė, „WorldChefs“ B kategorijos teisėja

Taigo Lepikas, Estijos šefų asociacijos prezidentas

Rudolfas Visnapuu, Estijos šefų asociacijos narys

Svetlana Riškova, Latvijos šefų klubo narė, „WorldChefs“ B kategorijos teisėja

Techninis teisėjas Stanislavas Kizenevičius, LRVVKA narys

Konkursų vertinimas: 50 balų sudaro skonis, sudėtinių dalių suderinamumas; 20 – patiekimas, novatoriškumas; 20 – tikslus, profesionalus paruošimas; 10 – darbo vieta, tinkamas darbo organizavimas.

Konkursų metu vyks apvalaus stalo diskusija „Profesijos įvaizdžio gerinimas“ bei pranešimai tema „Pasaulinės svetingumo ir gastronomijos verslo tendencijos“.

Apie 2016 m. konkursą skaitykite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page