top of page

Labai jaukūs avižiniai sausainiai (Receptas)

Traškūs, kvapnūs sausainiai, karštos arbatos puodelis, šiltos šlepetės – ir pasaulis tampa jaukesnis, o nuovargis pasimiršta.

Avižinių dribsnių sausainiai gaminami labai paprastai ir labai greitai. Jei po ranka yra avižinių dribsnių – šiuo skanėstu galima gardžiuotis jau po pusvalandžio. Be to, avižinius sausainius labai mėgsta vaikai. Palepinkite juos ir save.


avižiniai sausainiai_sausainių receptas_Alfo receptas_greiti sausainiai
VMG nuotr.


10–12 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 12 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Avižiniams sausainiams pagaminti reikia:

  • 150 g minkšto sviesto

  • 150 g rudojo cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 250 g miltų

  • 250 g avižinių dribsnių

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis cinamono

  • ½ šaukštelio kardamono

  • ¼ šaukštelio kvapiųjų pipirų

  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių

  • 100 g razinų

  • 50 ml apelsinų sulčių

  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės

  • Žiupsnelis druskos

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Užmerkite razinas apelsinų sultyse. Taip pat suberkite tarkuotą apelsinų žievelę.

  3. Sviestą išplakite su cukrumi, palaipsniui įmaišykite kiaušinius. Suberkite razinas kartu su sultimis, išmaišykite.

  4. Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su miltais, prieskoniais, druska ir kepimo milteliais. Sudėkite į vieną kiaušinių-sviesto masę ir birius produktus.

  5. Išmaišykite. Šaukštu tešlą dėkite į skardą. Kepkite, kol lengvai apskrus – apie 10–12 min. Išimkite tik gerai ataušusius sausainius.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page