Atrask augalinį: avižiniai keksiukai su juodaisiais serbentais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Prasidėjus juodųjų serbentų sezonui, kviečiame gaminti natūraliai saldžius avižinius keksiukus su juodaisiais serbentais!

avižiniai keksiukai_receptas_veganiški keksiukai
SVEIKAS RECEPTAS nuotr.

9 keksiukai

Avižiniams keksiukams pagaminti reikia:

  • 150 g avižinių dribsnių

  • 30 g aliejaus

  • 3 vidutiniai gerai sunokę bananai

  • 1 a.š. kepimo miltelių

  • 150 g juodujų serbentų

  • 1 a.š. malto cinamono

  • Žiupsnis druskos

  1. Šakute sutrinkite bananus.

  2. Į bananų masę berkite avižinius dribsnius, cinamoną, druską, kepimo miltelius, pilkite aliejų ir permaišykite.

  3. Tešlą dėkite į keksiukų formeles.

  4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių ir kepkite keksiukus 20-25 min.

Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.