top of page

Atrask augalinį: avižiniai sausainiai su spanguolėmis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Pristatome paprastų ir greitai paruošiamų avižinių sausainių receptą. Sausainiai nėra labai saldūs, tad jeigu labai norisi daugiau saldumo, įsiberkite truputį daugiau cukraus, o dar geriau - įterpkite papildomai datulių, kitų saldžių džiovintų uogų/vaisių ar šokolado gabaliukų.


avižiniai sausainiai su džiovintomis spanguolėmis_augalinė mityba_receptas
VALGYKIME SVEIKIAU nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


Avižiniams sausainiams pagaminti reikia:

  • 170 g avižinių dribsnių

  • 120 g viso grūdo speltos miltų

  • 120 g speltos miltų

  • 60 g nerafinuoto rudo cukraus

  • 1 a.š. kepimo miltelių

  • žiupsnelio druskos

  • 120 ml alyvuogių aliejaus

  • 50 ml karšto vandens

  • 1 gerai prinokusio didesnio banano

  • 100 g džiovintų spanguolių arba razinų arba šokolado gabaliukų

1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

2. Supilame aliejų, vandenį, šakute sutrintą bananą ir viską gerai išmaišome.

3. Suberiame džiovintas spanguoles (ar kitus priedus, jei naudojame) ir formuojame sausainius. Suspaudžiame į rutuliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir truputį paspaudžiame, kad pasidarytų plokšti. Gali atrodyti, kad tešla per trapi, bet gerai suspaudus į rutuliuką, turėtų gerai sulipti.

4. Kepame 180 laipsnių karštyje apie 12 - 15 min. arba kol lengvai apkeps. Iškeptus pilnai atvėsiname ant grotelių.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Valgykime Sveikiau.


Naujausi įrašai

bottom of page