Labai greitas pyragas su obuoliais ir trupinių kepure (Receptas)

Tai pyragas, kurį galite išsikepti net ir tada, kai nei šaldytuve, nei spintelėse beveik nieko nėra. Šiam skanėstui reikia tik obuolių ir itin greitai pagaminamos tešlos iš vos 3 ingredientų. Greitas, nebrangus, bet... turtingas skonių desertas.


obuolių pyragas, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Pyragui pagaminti reikia:

Įdarui:

  • 4 obuolių (Tinka visos obuolių veislės, vienas obuolys – vienam žmogui)

  • 2-3 šaukštų DANSUKKER cukraus

Tešlai:

  • 2-3 šaukštai kambario temperatūros ŽEMAITIJOS PIENO sviesto.

  • 2-3 šaukštai DANSUKKER cukraus

  • 100-200 g miltų

  1. Iš miltų, sviesto ir cukraus pasigaminkite trupinius. Pirmiausia sviestą sutriname su cukrumi, o tada pilame miltus, kol pradės formuotis trupiniai. Kai matysite, kad formuojasi trupinukai, miltų daugiau nebepilkite.

  2. Obuolius nuplaukite (Odelės nulupti nereikia) ir sutarkuokite per burokinę tarką, kad liktų tik graužtukas.

  3. Obuolių tarkius pabarstykite DANSUKKER cukrumi, įtarkuokite citrinos ar apelsino žievelės, išmaišykite.

  4. Į nedidelius kepimo indelius (2/3 viso jų tūrio) dėkite obuolių masės, o ant viršaus užbarstykite paruoštų trupinių.

  5. Orkaitėje įjunkite grilio funkciją su oro apipūtimu. Skardą su paruoštais indeliais šaukite į orkaitę ir kepkite, kol trupiniai apskrus, o obuolių masė šoneliuose pradės burbuliuoti.


Alfo patarimai:

Obuolius galima ir supjaustyti, bet skaniau tarkuoti, nes taip jie sukepa iki obuolinio kremo konsistencijos.

Į pyragą tinka dėti šaldytų uogų, varškės, varškės sūrio, įvairių vaisių, ypač bananų, likučius.

Kepti galima ir didesniame inde, tačiau iškeptą mažuose indeliuose galima gražiau patiekti, be to, patogiau valgyti (kabinant šaukštu!)

Jeigu liko tarkuotos apelsino ar citrinos žievelės, ją galima dėti į šaldymo maišelį ir laikyti šaldymo kameroje – nepraranda nei aromato, nei skonio savybių.


Skanaus!