Sluoksninis obuolių pyragas su varške (Receptas)

Geidžiamiausi pyragai – tai obuolių ir varškės. O jeigu juos sujungtumėme į vieną neatsivalgomą pyragą? Jam tikrai nesugebėsite atsispirti!

Lengvas receptas.


Obuolių pyragas su varške, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Obuolių pyragui su varške pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 šaukštų TICHĖ natūralaus mineralinio vandens

  • 1 šaukštelio DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su sėklomis

  • 8 šaukštų VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 ¼ stiklinės miltų

  • 200 ml grietinėlės 36 % rieb.

  • 500 g varškės

  • 6–7 obuolių

  • 4–5 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais

  • 1 šaukšto cinamono

  • 1 šaukšto malto muskato riešuto

  • 1 žaliosios citrinos

  • Žiupsnelio druskos

  1. Kiaušinį, 1 šaukštą DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktą su sėklomis, tirpintą VILNIAUS margariną „Kepiniams“, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite iki vientisos tešlos masės. Tešlą padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms susistovėti.

  2. Grietinėlę, cukrų ir varškę sutrinkite iki kreminės masės.

  3. Obuoliams pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.

  4. Tešlą iškočiokite ir dėkite ant VORTEX kepimo popieriaus, tepkite varškės masę, sudėkite PAULUNS traškius javainius su cinamonu, obuoliais ir migdolais, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono ir malto muskato riešuto. Pyragą perkelkite į kepimo skardą ir sluoksniuokite dar kartą iškočiotą tešlą, sudėkite likusią trintą varškę, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono, malto muskato riešuto, užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir užlenkite likusius tešlos kampučius.

  5. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 valandą.


Skanaus!