top of page

„La dolce vita“: ledai bandelėje!

„Ice cream sandwitch“, arba ledų sumuštinis, iš pirmo žvilgsnio skamba kaip nesusipratimas. Tačiau tik iš pirmo. Iš tikrųjų Sicilijoje ir Pietų Italijoje populiari kombinacija, vadinama brioche con gelato, yra nuostabus desertas. Nepatikėjome, kai jį radome Vilniuje.

Pasirodo, kad restorano „Bonocosì“, kuris daugeliui žinomas kaip vieta, kurioje galima paragauti Pizza al metro, meniu šis desertas atsirado dar vasaros pradžioje. VMGonline.lt trumpai pakalbino restorano savininką Gianlucą Armone, kuris šiek tiek plačiau nušvietė apie gelato con brioche, kurio gamyba ir laikymas, anot jo, komplikuotas.

„Bonocosì“ nuotr.


Gianluca, kaip kilo idėja pradėti ruošti šį desertą?

Aš esu kilęs iš miesto prie jūros. Kai gyvenau Italijoje, juos valgydavau nuolat. Todėl pamaniau, kad šiuo nuostabiu skanėstu norėčiau pasidalyti su lietuviais.

Ar itališki ledai gali būti patiekiami kitokioje bandelėje ar kepiniuose?

Tradiciškai ledus dedame į brioche bandelę, kuri būna dar skanesnė, jei yra ką tik iškepta. Kartais ledai dedami į Cornetto (ragelį – VMGonline.lt).

Ar tiesa, kad brioche valgomos pusryčiams?

Taip, mano regione, kaip ir Sicilijoje, brioche yra labai populiarus užkandis, valgomas bet kuriuo metu: prieš einant ar jau atėjus į paplūdimį, kartais vėlai vakare vietoj vakarienės ar išėjus pasivaikščioti, po to galbūt užkandant arančinu (gruzdinti ryžių kukuliai – VMGonline.lt) ar gabalu picos.

Kokių skonių ledų brioche bandelėje galima paragauti jūsų restorane?

Pistacijų – pabrėžiu, kad tai yra pistachio di bronte, citrinų, frutti di bosco (miško uogų), stracciatella, fior di latte (pieniški). Skonių pasirinkimas nedidelis, nes ledus pats atsivežu iš savo regiono Italijoje.

Ar kas kitas Lietuvoje siūlo šį desertą?

Kiek žinau, Lietuvoje esu vienintelis. Džiaugiuosi, nes galiu pasakyti, kad daugelį kitų itališkų užkandžių ir patiekalų, pavyzdžiui, Pizza al Metro, arančinus, tikrų tikriausius kanolius, savo svečiams pasiūliau pirmas.

Svarbu! Savininkas pridūrė, kad vasaros sezonui pasibaigus šis skanėstas, tikėtina, dings iš restorano meniu. Tad arba paskubėkite, arba važiuokite į Italiją.

Naujausi įrašai

bottom of page