top of page

Ką žiūrėti? Kulinarinių filmų rekomendacijos

Jeigu dar nematėte, tai būtinai turite pamatyti, nes geri filmai nesensta ir nepraranda aktualumo. Trys dokumentinės juostos apie skandinaviškos virtuvės genijus ir taisykles laužančius vyndarius iš Italijos.


kinas
Unsplash.com nuotr.

1. „Noma – mano ideali audra“

„Noma My Perfect Storm“, rež. Pierre Deschamps


Ar įmanoma sukurti geriausią pasaulyje restoraną? „Tai absurdiška“, – taip į šį klausimą filme „Noma – mano ideali audra“ atsako René Redzepi – vienas įtakingiausių pasaulio virtuvės šefų. Jo vadovaujamas restoranas „Noma“ net keturis kartus buvo išrinktas geriausiu pasaulyje.

Kadras is filmo NOMA - MANO IDEALI AUDRA

Kadras iš filmo „Noma – mano ideali audra“



2. „Sergio Herman, velniškai tobulas“

„Sergio Herman, Fucking Perfect“, rež. Willemiek Kluijfhout


Garsus virtuvės šefas Sergio Hermanas Nyderlanduose vadovauja restoranui, kurio staliukai rezervuoti metams į priekį. Sėkmė turi savo kainą – filme užfiksuoti momentai atskleidžia aukšto lygio restoranuose vyraujančią įtampą. Ambicijos, perfekcionizmas ir graužatis dėl laiko stokos žmonai ir keturiems vaikams – tai, su kuo kasdien susiduria pagrindinis šios dokumentikos herojus.

Kadras is filmo SERGIO HERMAN, VELNISKAI TOBULAS

Kadras iš filmo „Sergio Herman, velniškai tobulas“



3. „Natūralus pasipriešinimas“

„Natural Resistance“, rež. Jonathan Nossiter


Filmas pasakoja apie keturis Italijos vyndarius, užsiimančius ekologine ir biodinamine vynininkyste. Kitaip tariant, apie žmones, tikinčius, jog atsakingai elgiantis su žeme, ji dosniai atsilygina. Filmo herojai neseka rinkos ekonomikos modeliais, kritikuoja vyno sertifikavimą ir kovoja už savo svajonę užsiimti vynininkyste taip, kaip jiems atrodo teisinga.

Kadras is filmo NATURALUS PASIPRIESINIMAS

Kadras iš filmo „Natūralus pasipriešinimas“



Skanaus kino!

Naujausi įrašai

bottom of page