top of page

Kumpių gamintojas pataria kaip išsirinkti kokybišką kumpį


Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF vieni pagrindinių patiekalų Italijos stende buvo didžiuliai sultingi kepto paršelio kumpiai, vadinami porchetta. Malkomis kūrenamoje krosnyje keptas paršelis – tikras italų gastronominis pasididžiavimas. Italas kumpių gamintojas De Mori Luigi atskleidė kelis esminius dalykus, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, norint mėgautis iš tiesų geru kumpiu.

Kaip išsirinkti kokybišką kumpį?

Pirmiausia reikia žinoti visus ingredientus, kurie buvo naudojami kumpį ruošiant. Antra, svarbu atkreipti dėmesį į tai kaip kumpis iškeptas, koks kepimo procesas ir technologijos naudotos (ar tai masinė produkcija, ar individualaus gamintojo, ar tradiciškai brandintas kumpis, ar cheminiu būdu gamintas), nes kumpius gamina daug kas, bet tik žinodami ingredientus ir kepimo procesą, galėsime išsirinkti kokybiškiausią gaminį. Taip pat reikia atsirinkti mėsą – ar ji šviežia, ar kokybišką, ar neriebi. Tai labai svarbu.

Koks kumpis geriau: su įvairiais priedais, įdarais ar be nieko?

Geriausia, kai kumpis yra be jokių priedų. Jeigu kumpis yra savaime skanus ir aromatingas, jam nereikia jokių priedų. Be to, kuo mažiau ingredientų, tuo mažiau šansų, kad kumpyje daug dirbtinių konservantų.

Kokios mėsos kumpis Jums skaniausias?

Tik itališkos mėsos (juokiasi).

Koks yra tikras itališkas kumpis?

Toks, kuris atlaiko visą gaminimo procesą. Nuo pradžios, kai yra renkami ingredientai iki patiekimo. Svarbiausia, kad būtų toks, kuris negaminamas masiškai. Dėmesys turi būti sutelktas į kiekvieną kumpį atskirai, kad nenukentėtų kokybė.

Naujausi įrašai

bottom of page