top of page

Jaukiausi pietūs pasaulyje: naminiai vištienos kukuliai su žirneliais ir jogurto padažu


vištienos kukuliai su žirneliais ir jogurto padažu, Alfo receptai, vmgonline.lt
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 500 g vištienos faršo

  • 1 cukinijos (apie 300 g)

  • 1 šaukšto kaparėlių

  • 1 šaukšto pesto

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Druskos (pagal skonį)

  • 400 g šaldytų arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių

  • 1 svogūno

  • 20 ml aliejaus

  • 20 g sviesto

  • 3–4 šakelių mėtų

  • 1 citrinos

  • 1 romaninių salotų gūžės

  • 200 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  1. Sutarkuokite cukiniją. Sumaišykite faršą, tarkuotą cukiniją, kaparėlius. Pasūdykite, įberkite pipirų. Viską gerai išmaišykite. Suformuokite kukulius, sudėliokite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 25 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

  2. Romanines salotas perpjaukite pusiau, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite kartu su kukuliais 10–15 min.

  3. Supjaustykite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje su sviestu ir likusiu aliejumi. Suberkite žirnelius, įpilkite pusę stiklinės vandens ir jį nugarinkite. Supjaustykite mėtas ir jas suberkite į žirnelius, pasūdykite ir įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Nutarkuokite citrinos žievelę ir įberkite žiupsnelį jos į žirnelius. Permaišykite ir nuimkite nuo viryklės.

  4. Padažui sumaišykite jogurtą su garstyčiomis ir pasūdykite.

  5. Patiekite kukulius su žirneliais, keptomis salotomis ir padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page