top of page

Kukuliai su keptų bulvių koše (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-10-12
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 2024-10-15

Koks yra jaukaus naminio maisto sinonimas? Be abejo, maltiniai su bulvių koše.

Ar esate kada ragavę orkaitėje keptų bulvių košę, gardintą svogūnais, česnakais ir čiobreliais? Nuostabaus skonio ir labai kvapni – neįmanoma atsivalgyti. 

Šiuo patiekalu galės mėgautis ir jaukiai pasijusti visi: ir visavalgiai, ir veganai. Burnoje tirpstantys sojų maltinukai, gardi pagal Alfo receptą ruošta keptų bulvių košė ir švelnus padažas – tobulas derinys rudenėjančią dieną ar žvarbų vakarą. 

Kartais tiek nedaug reikia, kad pasijustume šiek tiek šilčiau, jaukiau ir geriau. Skanaus! 


keptų bulvių bulvių košė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


4 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Keptų bulvių košės ir kukulių patiekalui pagaminti reikia:

  • 4–5 vidutinių bulvių

  • 2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 2 KOTANYI laurų lapų

  • ½ svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 3–4 šakelių šviežių čiobrelių

  • 300 g ANAMMA sojų kukulių

  • 3 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & garstyčios“

  • 700 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės

  • 20 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 5–6 DŽIUGAS karamelizuotų svogūnų skonio sūrio kamuoliukų  

  • Keleto šakelių šviežių petražolių  


Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu


1.  Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite į kelias dalis.

2.  Į įkaitintą keptuvę sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, suberkite KOTANYI laurų lapus, bulves. Išmaišykite ir pakepinkite. Suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, čiobrelių šakeles.

3.  Į kepimo skardą sudėkite ANAMMA sojų kukuliukus ir dėkite kepti į įkaitintą 180 °C orkaitę apie 15 min.

4.  Kubeliais supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius, sumaišykite su SUSLAVIČIAUS padažu „Majonezas & garstyčios“.

5.  Puode užvirkite ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės, suberkite kepintas bulves (išimkite čiobrelių šakeles ir laurų lapus), smulkiai tarkuotą DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Mild“, pasūdykite ir virkite apie 5 min. 

6.  Bulves sugrūskite, pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais ir smulkintais DŽIUGAS karamelizuotų svogūnų skonio sūrio kamuoliukais.

7.  Į lėkštę dėkite košės, agurkų padažo, sojų kukuliukų, berkite juodųjų pipirų.

8.  Puoškite šviežiomis petražolių šakelėmis.


Gardžių atradimų.

bottom of page