Kvapnios bulvių košės receptas (veganiška)

Nepaprastai gardi, tiesiog burnoje sutirpstanti bulvių košė be pieno pagal Alfo Ivanausko receptą.

veganiška bulvių košė, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Bulvių košei pagaminti reikia:

  • 700–800 g bulvių

  • 2 KOTANYI laurų lapų

  • 200–250 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 stiklinės šaldytų atšildytų žirnelių

  • Keleto laiškinių česnakų

  • KOTANYI Himalajų druskos

  • KOTANYI pipirų mišinio

1. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje su laurų lapais. Išvirus nukoškite ir išimkite laurų lapus.

2. Supilkite į puodą ekologišką avižų kreminį gaminį, įberkite pipirų, įtarkuokite česnaką. Pakaitinkite, įtarkuokite citrinos žievelės, kai užvirs – išjunkite. Bulves sugrūskite, jei norite tirštesnės konsistencijos – dėkite mažiau avižų gaminio, jei skystesnės – daugiau.

3. Bulvių košę dėkite į dubenėlį, berkite ant jos žirnelius, papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais, įtarkuokite citrinos žievelės.


ALFO PATARIMAI:

· Šią bulvių košę galite valgyti vieną.

· Ji labai skani pagardinta alyvuogių aliejumi.

· Galite patiekti prie mėgstamų vegetariškų arba veganiškų patiekalų.


Skanaus!