Nepaprastai gardi, tiesiog burnoje sutirpstanti bulvių košė be pieno pagal Alfo Ivanausko receptą.
![veganiška bulvių košė, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_ff5cbc6819e7486293e3681768cf97df~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_196,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_ff5cbc6819e7486293e3681768cf97df~mv2.jpg)
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Bulvių košei pagaminti reikia:
700–800 g bulvių
2 KOTANYI laurų lapų
200–250 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
1 skiltelės česnako
½ citrinos žievelės
1 stiklinės šaldytų atšildytų žirnelių
Keleto laiškinių česnakų
KOTANYI Himalajų druskos
KOTANYI pipirų mišinio
1. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje su laurų lapais. Išvirus nukoškite ir išimkite laurų lapus.
2. Supilkite į puodą ekologišką avižų kreminį gaminį, įberkite pipirų, įtarkuokite česnaką. Pakaitinkite, įtarkuokite citrinos žievelės, kai užvirs – išjunkite. Bulves sugrūskite, jei norite tirštesnės konsistencijos – dėkite mažiau avižų gaminio, jei skystesnės – daugiau.
3. Bulvių košę dėkite į dubenėlį, berkite ant jos žirnelius, papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais, įtarkuokite citrinos žievelės.
ALFO PATARIMAI:
· Šią bulvių košę galite valgyti vieną.
· Ji labai skani pagardinta alyvuogių aliejumi.
· Galite patiekti prie mėgstamų vegetariškų arba veganiškų patiekalų.
Skanaus!