top of page

Kreminė grybų ir pupelių sriuba be grietinėlės (Receptas)

Tiršta, kvapni, umamio skonio pilna grybų ir pupelių sriuba nuo šiol bus jaukumo etalonas. Pagal šį Alfo receptą ją pagaminsite greitai ir lengvai.

kreminė grybų sriuba_receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


2 asm.


Kreminei grybų ir pupelių sriubai be grietinėlės pagaminti reikia:

  • 2 didelių svogūnų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • 12–16 skiltelių česnako

  • 2 vidutinių „Eringi“ grybų

  • 7–8 pievagrybių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių

  • 400 g konservuotų pupelių

  • 1 kupino šaukšto miso pastos

  • 500 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • 20 g DŽIUGAS 18 mėnesių brandinimo kietojo sūrio

  • ¼ citrinos žievelės

  • 1 saujos skrudintų duonos gabalėlių

  • Keleto kalendros lapelių

1. Svogūnus supjaustykite kubeliais. Berkite į keptuvę, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus ir

apkepinkite.

2. Česnakus supjaustykite griežinėliais. Kai svogūnai gražiai apskrus, suberkite ir česnakus.

Apkepinkite.

3. „Eringi“ grybus, pievagrybius supjaustykite tokio dydžio gabalėliais, kad būtų skanu valgyti iš

šaukšto. Pusę grybų kiekio suberkite į keptuvę su česnakais ir svogūnais. Berkite KOTANYI

juodųjų pipirų ir KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių. Viską išmaišykite ir apkepinkite.

4. Berkite didesnę dalį pupelių (šiek tiek palikite sriubai papuošti). Viską išmaišykite ir kepinkite

toliau. Dėkite miso pastos, išmaišykite, pilkite TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens. Viską maišykite ir virkite. Tik neperkaitinkite.

5. Viską supilkite į ZYLE kokteilinę ir sutrinkite.

6. Įkaitinkite keptuvę, suberkite likusius pjaustytus grybus, pilkite rapsų aliejaus ir kepinkite. Prieš baigiant, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo, berkite pupelių, maišydami pakaitinkite apie 1 min.

7. Į dubenį pilkite sriubos, patarkuokite DŽIUGAS 18 mėnesių brandinimo kietojo sūrio, citrinos

žievelės, dėkite apkepintų grybų su pupelėmis, duonos skrebučių. Papuoškite kalendrų lapeliais.


PATARIMAI

1. Jei norite mažiau azijietiško poskonio, vietoj sojų padažo galite tiesiog įberti druskos.

2. Sriubos tirštumą galite reguliuoti įpildami mėgstamo sultinio arba vandens su miso pasta.

3. Šioje sriuboje taip pat labai tiktų kepinta vištiena, galite jos gabaliukų užberti kartu su duonos

skrebučiais.



 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page