Gaivus, švelnaus skonio tortas, perteptas maskarponės ir kokosų pieno kremu. Pirštelius aplaižysite!
8-10 asmenų
Kokosų tortui pagaminti reikia:
250 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
50 g kokosų drožlių
70 g krakmolo
150 g miltelinio cukraus
180 g minkšto sviesto
4 kiaušinių
60 ml pieno
2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
paprikos papuošti
Kremui:
400 g maskarponės
200 g kokosų pieno
1 šaukšto miltelinio cukraus
1. Sumaišykite ir persijokite miltus kartu su krakmolu, kepimo milteliais ir kokosų drožlėmis.
2. Minkštą sviestą kartu su citrinos žievele išsukite iki purios masės palaipsniui pildami persijotą miltelinį cukrų. Kai sviestas ir miltelinis cukrus susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną, o vėliausiai – citrinos sultis.
3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai.
4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu formą.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepkite apie 40 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Ataušinkite iki galo, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.
6. Kremui suplakite maskarponę su milteliniu cukrumi ir kokosų pienu.
7. Perpjaukite pagrindą į tris dalis, pertepkite kokosų-maskarponės kremu ir džemu, papuoškite uogomis, kokosų riekelėmis ir aitriąja paprika.
Skanaus!