Tokio pyrago turbūt dar neragavote. Skirtas atsigaivinti ir atšvęsti. Pasilepinti ir palepinti. Morengas poroje su panakota yra šis tas nauja skonio receptoriams ir saldžiamėgių juslėms. Primygtinai rekomenduojame.

Šis receptas – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos KULINARINĖ GREITOJI. Vartykite, semkitės idėjų ir dalinkitės ja nemokamai!
8–10 asm.
Gaminimo laikas: 6 val.
Kokosinės panakotos pyragui pagaminti reikia:
2 kiaušinių baltymų
100 g kokosų drožlių
Žiupsnelio druskos
6 želatinos lapelių
1 stiklinės vandens (želatinai išbrinkinti)
1 saujos pekaninių karijų
400 ml NATURLI migdolų gėrimo
400 ml kokosų kremo
1 žaliosios citrinos sulčių
6 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 prinokusio mango
Baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai sumaišykite su kokosų drožlėmis ir druska.
Gautą masę paskleiskite ant apvalios kepimo skardelės, išklotos kepimo popieriumi ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 20 min., kol biskvitas pradės skrusti. Iškepus atvėsinkite.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
Pekanines karijas susmulkinkite.
NATURLI migdolų gėrimą, kokosų kremą, žaliosios citrinos sultis, smulkintas pekanines karijas ir DANSUKKER šviesųjį sirupą užvirkite. Nukėlę nuo kaitros sumaišykite su brinkinta želatina.
Kremui šiek tiek atvėsus supilkite jį ant biskvito ir palaikykite šaldytuve apie 3–4 val., kol sustings.
Patiekite su pjaustytais mangais.
Gardžių atradimų.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
