Kodėl verdant makaronus negalima pilti aliejaus?
- vmgonline
- 2021-12-06
- 1 min. skaitymo
Kartais virdami makaronai sulimpa, perverda arba tiesiog tampa koše. Ką daryti, kad taip nebūtų? Kaip virti, kad būtų išvirę, bet liktų traškūs ir išlaikytų savo formą?
Alfas kartu su krautuvėlės „Virsi tu“ įkūrėja Inga Kozlovskiene aiškinosi, kaip virti makaronus, kad jie nepervirtų ir atskleistų tikrąjį savo skonį. Ar galima pilti aliejaus?

Kiek reikia pilti vandens verdant makaronus?
Svarbiausia pilti daug vandens. 100 g makaronų rekomenduojama pilti 1 l vandens. Gal namuose tiksliai ir nematuojame, bet svarbu, kad nuo makaronų būtų per sprindį vandens, t.y. kad jie turėtų, kur paplaukioti ir skleistis. Mitas, kad verdant reikia pilti aliejaus. Jis kaip tik gali tik dar labiau pabloginti situaciją, nes makaronai pasidengs aliejumi ir nebesugers padažo.
Be to, virdami makaronai nusėda į apačią, o aliejus plaukioja viršuje ir jų nepasiekia. Druskos reikia dėti tiek, kad vanduo būtų jūros vandens sūrumo, nes miltai mėgsta druską. 2 l vandens – 1 kupinas šaukštas druskos.
Makaronas – ne bulvė, jis druskos neprisigeria, tiesiog įgauna gerą skonį, pasidaro traškesnis bei nesulimpa. Makaronus dėkite į užvirusį vandenį.
Svarbu skaityti etiketes, nes kiekvienas gamintojas nustato gaminimo reikalavimus. Jeigu makaronus reikia virti 3–4 minutes, bet dar juos ketinate troškinti padaže, virkite minute trumpiau. Būtinai maišykite. Išvirusių makaronų neperpilkite šaltu vandeniu, nes dings skonis ir makaronai labai greitai atšals.
Sėkmės!