top of page

Kiaulienos sprandinės šašlykas iškylos kompanijai (Receptas)


kiaulienos sprandinės šašlykas_receptas
VMG nuotr.

Kiaulienos šašlykui paruošti reikia:

  • 0,75 l baltojo sauso vyno

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 0,5 kg svogūnų

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 800 g kiaulienos sprandinės

  • 1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • 4–5 čiobrelių šakelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:

  • 4 tortilijų

  • 200 g marinuotų svogūnų

  • 200 g saldžiarūgščių agurkų

  • 200 g su bazilikais ir medumi marinuotų pomidorų

  1. Baltąjį vyną sumaišykite su pomidorų pasta. Svogūnus supjaustykite storokais šiaudeliais, pamaigykite rankomis, užpilkite vandeniu ir aliejumi.

  2. Sprandinę supjaustykite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, rūkytomis paprikomis ir saldžiosiomis papirkomis, užpilkite marinatu. Sumaišykite, dėkite čiobrelius ir palikite nakčiai šaldytuve.

  3. Prieš kepdami būtinai nuimkite svogūnus ir čiobrelius. Suverkite mėsą ant iešmų ir kepkite ant žarijų.

  4. Iškepusią mėsą nuimkite nuo iešmų, uždenkite lavašu arba tortilijomis, palikite 10–15 min. ir supjaustykite.

  5. Ant tortilijos dėkite mėsos, marinuotų svogūnų, agurkų, pomidorų, taip pat galite patiekti su kuskusu.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page