
Kiaulienos šašlykui paruošti reikia:
0,75 l baltojo sauso vyno
1 šaukšto pomidorų pastos
0,5 kg svogūnų
100 ml alyvuogių aliejaus
800 g kiaulienos sprandinės
1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
4–5 čiobrelių šakelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
4 tortilijų
200 g marinuotų svogūnų
200 g saldžiarūgščių agurkų
200 g su bazilikais ir medumi marinuotų pomidorų
Baltąjį vyną sumaišykite su pomidorų pasta. Svogūnus supjaustykite storokais šiaudeliais, pamaigykite rankomis, užpilkite vandeniu ir aliejumi.
Sprandinę supjaustykite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, rūkytomis paprikomis ir saldžiosiomis papirkomis, užpilkite marinatu. Sumaišykite, dėkite čiobrelius ir palikite nakčiai šaldytuve.
Prieš kepdami būtinai nuimkite svogūnus ir čiobrelius. Suverkite mėsą ant iešmų ir kepkite ant žarijų.
Iškepusią mėsą nuimkite nuo iešmų, uždenkite lavašu arba tortilijomis, palikite 10–15 min. ir supjaustykite.
Ant tortilijos dėkite mėsos, marinuotų svogūnų, agurkų, pomidorų, taip pat galite patiekti su kuskusu.
Skanaus.