top of page

Keptų baklažanų ir gervuogių salotos (Receptas)


baklažanų salotos su gervuogėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–6 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min. 


Salotoms paruošti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 8 šaukštų aliejaus 

  • 4–5 šaukštų padažo „Yakitori“

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 stiklinių virto kuskuso

  • 5 šaukštų baltojo vyno acto

  • 3 šaukštų džiovintų pomidorų skonio aliejaus

  • ½ citrinos žievelės

  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 100 g gervuogių

  • 1 ryšelio šviežių kalendrų


  1. Supjaustykite baklažaną stambesniais gabalėliais, pasūdykite ir apibarstykite juodaisiais pipirais, įmasažuokite. Palaikykite 5–7 minutes. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. 

  2. Į įkaitintą 180 °C karšto oro gruzdintuvę dėkite baklažano gabaliukus, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 6–7 min. 

  3. Teptuku ištepkite baklažanus padažu „Yakitori“, patarkuokite česnako.  

  4. Į virtą kuskusą pilkite baltojo vyno acto, džiovintų pomidorų skonio aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską gerai išmaišykite. 

  5. Į serviravimo indą dėkite kuskusą, salotų lapus, keptus baklažanus, gervuoges ir kalendras.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page