4-6 asm.
Salotoms pagaminti reikia:
1 vidutinio baklažano
8 šaukštų aliejaus
4-5 šaukštų YAKITORI padažo
2 skiltelių česnako
2 stiklinių virto kuskuso
5 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų džiovintų pomidorų skonio aliejaus
1/2 citrinos žievelės
2 saujų mėgstamų salotų lapų
100 g gervuogių
1 ryšulėlio kalendrų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Supjaustykite baklažaną stambesniais gabalėliais. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų, įmasažuokite. Palaikykite 5-7 minutes. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite ir dėkite į lėkštę.
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, dėkite baklažano gabaliukus ir apkepkite. Stebėkite, kad baklažanas keptų ant aliejaus, o ne ant sausos keptuvės.
Iškeptus baklažanus nusausinkite ant popierinių servetėlių, tada teptuku ištepkite YAKITORI padažu, patarkuokite česnako.
Į virtą kuskusą pilkite baltojo vyno acto, džiovintų pomidorų skonio aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską gerai išmaišykite.
Į serviravimo indą dėkite kuskusą, salotų lapus, keptus baklažanus, gervuoges, kalendras ir ragaukite.
Gardžių atradimų.