top of page

Keptų baklažanų ir gervuogių salotos (Alfo receptas)


baklažanų salotos su gervuogėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

4-6 asm.


Salotoms pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • 8 šaukštų aliejaus

  • 4-5 šaukštų YAKITORI padažo

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 stiklinių virto kuskuso

  • 5 šaukštų baltojo vyno acto

  • 3 šaukštų džiovintų pomidorų skonio aliejaus

  • 1/2 citrinos žievelės

  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 100 g gervuogių

  • 1 ryšulėlio kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Supjaustykite baklažaną stambesniais gabalėliais. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų, įmasažuokite. Palaikykite 5-7 minutes. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite ir dėkite į lėkštę.

  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų, dėkite baklažano gabaliukus ir apkepkite. Stebėkite, kad baklažanas keptų ant aliejaus, o ne ant sausos keptuvės.

  3. Iškeptus baklažanus nusausinkite ant popierinių servetėlių, tada teptuku ištepkite YAKITORI padažu, patarkuokite česnako.

  4. Į virtą kuskusą pilkite baltojo vyno acto, džiovintų pomidorų skonio aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską gerai išmaišykite.

  5. Į serviravimo indą dėkite kuskusą, salotų lapus, keptus baklažanus, gervuoges, kalendras ir ragaukite.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page