![baklažanų salotos su gervuogėmis_Alfo receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_de770075433449278b17538b47e5ccf7~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_174,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_de770075433449278b17538b47e5ccf7~mv2.jpg)
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Salotoms paruošti reikia:
1 vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
8 šaukštų aliejaus
4–5 šaukštų padažo „Yakitori“
2 skiltelių česnako
2 stiklinių virto kuskuso
5 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų džiovintų pomidorų skonio aliejaus
½ citrinos žievelės
2 saujų mėgstamų salotų lapų
100 g gervuogių
1 ryšelio šviežių kalendrų
Supjaustykite baklažaną stambesniais gabalėliais, pasūdykite ir apibarstykite juodaisiais pipirais, įmasažuokite. Palaikykite 5–7 minutes. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite ir sudėkite į lėkštę.
Į įkaitintą 180 °C karšto oro gruzdintuvę dėkite baklažano gabaliukus, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 6–7 min.
Teptuku ištepkite baklažanus padažu „Yakitori“, patarkuokite česnako.
Į virtą kuskusą pilkite baltojo vyno acto, džiovintų pomidorų skonio aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską gerai išmaišykite.
Į serviravimo indą dėkite kuskusą, salotų lapus, keptus baklažanus, gervuoges ir kalendras.
Gardžių atradimų.