Receptas iš kinų močiutės: saldžiarūgštis baklažanas su česnakų traškučiais

Alfas atskleidė, kaip baklažaną pagaminti dar gardžiau nei visada. Receptas iš kinų močiutės, kuris sužavės ir Jus, ir Jūsų šeimą.


saldžiarūgščiai baklažanai, receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


Saldžiarūgščiam baklažanui su česnakų traškučiais pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • 1 svogūno

  • 1 nedidelio imbiero

  • 1 aitriosios paprikos

  • 2 skiltelių česnako

  • 600 ml vandens

  • 300 g ryžių

  • 300 ml BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 2 šaukštų mangų ir aitriųjų paprikų padažo

  1. Baklažaną supjaustykite 1 cm storio lazdelėmis, svogūną – skiltelėmis, imbierą, aitriąją papriką ir česnaką susmulkinkite. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite BORGES alyvuogių aliejų „Extra Light“. Tiek, kad apsemtų keptuvės dugną, aliejų įkaitinkite labai stipriai. Dėkite baklažanus ir kepkite iš visų pusių, kol apskrus, ištraukus nusausinkite popieriumi. Į kitą keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, dėkite česnakus, aitriąją papriką, svogūnus, šiek tiek apkepkite, dėkite šaukštą DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, KIKKOMAN sojų padažą, mangų ir aitriųjų paprikų padažą ir pakaitinkite, kol padažas sutirštės.

  3. Į indą dėkite ryžius, keptus baklažanus ir užpilkite pagamintu padažu.


Skanaus!


Susiję įrašai

Rodyti viską