Dar neatradote baklažano? Šis receptas privers jį pamilti. Tokio dar tikrai neragavote!
Glazūruotam baklažanui paruošti reikia:
1 baklažano
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Liminha over ice“
3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
Žiupsnelio KOTANYI gvazdikėlių
Žiupsnelio KOTANYI cinamono
2 KOTANYI laurų lapų
1 aitriosios paprikos
2 skiltelių česnako
1 svogūnėlio
2 pitos duonelių
Keleto šakelių kalendrų arba bazilikų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI pipirų
Baklažaną supjaustykite pailgomis piršto storio juostelėmis, berkite KOTANYI druską ir palikite kambario temperatūroje, kol paleis sultis, apie 15–20 min. Sultis nusausinkite.
KOTANYI laurų lapus, cinamoną, gvazdikėlius, imbierą, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, NESPRESSO espreso kavą „Liminha over ice“, KIKKOMAN sojų padažą išmaišykite ir ZYLE KAMADO grilyje 220 °C temp. ketaus inde virkite padažą apie 5 min. arba kol kava nugaruos ir padažas sutirštės.
Baklažaną kepkite grilyje 220 °C temp. iš abiejų pusių apie 3–5 min., kol paskrus ir suminkštės. Patepkite kavos karamele iš abiejų pusių ir supjaustykite pailgomis juostelėmis.
Pitos duonelę apskrudinkite grilyje iš abiejų pusių po 1 min. Česnakus, svogūnėlį ir aitriąją papriką susmulkinkite.
Pjaustytus baklažanus patiekite ant skrudintos pitos, užberkite smulkintų česnakų, aitriosios paprikos ir svogūnėlių, papuoškite bazilikais arba kalendromis.
Skanaus!
Comments