Brokolis yra sveikos virtuvės simbolis, jo žiedynai yra privalomi sveikų receptų ingredientai. Tačiau brokolis yra valgomas visas, stiebai nėra nei mažiau vertinti, nei mažiau skanūs. Deja, didžioji šios daržovės dalis gaminant yra tiesiog išmetama, nes mažai receptų, kuriuos kaip ingredientas yra įrašytas brokolio stiebas. Tačiau šis receptas kaip tik toks: pasitikite – kepti brokolių stiebai!
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Keptiems brokolių stiebams paruošti reikia:
2 brokolių stiebų
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
1 skiltelės česnako
1 šaukštelio citrinos sulčių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
1. Brokolių stiebams nupjaukite išorinę tamsesnę dalį. Juos supjaustykite šiaudeliais.
2. Kepkite įkaitintame aliejuje kartu su tarkuotu česnaku 1 min.
3. Pagardinkite citrinos sultimis, druska ir tarkuota citrinos žievele.
4. Iškeptus brokolių stiebus naudokite gardindami ryžių, makaronų ar salotų patiekalus.
Skanaus.
Comments