Turbūt nereikia nė sakyti, kad valgomos ne tik šaknelės, t. y. burokai, bet ir viršūnėlės, jų lapai. ir ne tik valgomos, bet pilnos organizmui naudingų dalykų. Virkite gardžią sriubą.
Burokėlių lapų sriubai išvirti reikia:
1 AUGA morkos
1 AUGA svogūno
2 bulvių
1½ l daržovių arba vištienos sultinio
2 saujų burokėlių lapų
1 saujos krapų
4–6 kvapiųjų pipirų žirnelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
AUGA morkas, svogūnus, bulves supjaustykite kubeliais. Puode užvirkite sultinį ir sudėkite pjaustytas daržoves, virkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Suberkite pipirus, smulkiai pjaustytus burokėlių stiebus ir virkite 5 min.
Sudėkite smulkintus burokėlių lapus ir pavirkite dar 10 min.
Sriubą pagardinkite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytais krapais.
Skanaus.
Comentarios