Burokėlių lapų sriuba (Receptas)

Turbūt nereikia nė sakyti, kad valgomos ne tik šaknelės, t. y. burokai, bet ir viršūnėlės, jų lapai. ir ne tik valgomos, bet pilnos organizmui naudingų dalykų. Virkite gardžią sriubą.


burokėlių lapų sriuba_receptas_zero waste
Shutterstock.com nuotr.

Burokėlių lapų sriubai išvirti reikia:

  • 1 AUGA morkos

  • 1 AUGA svogūno

  • 2 bulvių

  • 1½ l daržovių arba vištienos sultinio

  • 2 saujų burokėlių lapų

  • 1 saujos krapų

  • 4–6 kvapiųjų pipirų žirnelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. AUGA morkas, svogūnus, bulves supjaustykite kubeliais. Puode užvirkite sultinį ir sudėkite pjaustytas daržoves, virkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.

  2. Suberkite pipirus, smulkiai pjaustytus burokėlių stiebus ir virkite 5 min.

  3. Sudėkite smulkintus burokėlių lapus ir pavirkite dar 10 min.

  4. Sriubą pagardinkite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytais krapais.



Skanaus.