Kepta kiaulienos nugarinė su kaulais


Kepta kiaulienos nugarinė su kaulais, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 2 val.

Zzz 12 val.


Reikia:

  • 1,5–2 kg kiaulienos nugarinės su kaulais

Sūrymui:

  • 2 l vandens

  • 300 g druskos

  • 150 g cukraus

Marinatui:

  • 50 g pomidorų padažo

  • 1 šaukštelio „sriracha“ padažo

  • 50 ml aliejaus

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių

  • 3–4 svogūnų

  • 50 ml aliejaus (kepti)

1. Vandenį užvirinkite su druska ir cukrumi, atvėsinkite. Sūrymu užpilkite mėsą ir palikite šaldytuve nakčiai.

2. Sumaišykite pomidorų padažą, „srirachą“, aliejų, medų, garstyčias, kalendras, paprikas ir čiobrelius. Atidėkite porą šaukštų masės. Likusia patepkite mėsą.

3. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į kepimo indo dugną, supilkite aliejų, skirtą kepti, įpilkite 150 ml vandens, ant viršaus padėkite mėsą. Kepimo indą uždenkite aliuminio folija arba dangčiu ir kepkite 1,5 val.

4. Po to atidenkite ir tepkite mėsą atidėtu marinatu bent 6–8 kartus. Po pusvalandžio išimkite ir palikite 15 min. pailsėti. Patiekite su daržovėmis ir mėgstamais padažais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg