6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 2 val.
Zzz 12 val.
Reikia:
1,5–2 kg kiaulienos nugarinės su kaulais
Sūrymui:
2 l vandens
300 g druskos
150 g cukraus
Marinatui:
50 g pomidorų padažo
1 šaukštelio „sriracha“ padažo
50 ml aliejaus
1 šaukšto medaus
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelio maltų kalendrų
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
3–4 svogūnų
50 ml aliejaus (kepti)
1. Vandenį užvirinkite su druska ir cukrumi, atvėsinkite. Sūrymu užpilkite mėsą ir palikite šaldytuve nakčiai.
2. Sumaišykite pomidorų padažą, „srirachą“, aliejų, medų, garstyčias, kalendras, paprikas ir čiobrelius. Atidėkite porą šaukštų masės. Likusia patepkite mėsą.
3. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į kepimo indo dugną, supilkite aliejų, skirtą kepti, įpilkite 150 ml vandens, ant viršaus padėkite mėsą. Kepimo indą uždenkite aliuminio folija arba dangčiu ir kepkite 1,5 val.
4. Po to atidenkite ir tepkite mėsą atidėtu marinatu bent 6–8 kartus. Po pusvalandžio išimkite ir palikite 15 min. pailsėti. Patiekite su daržovėmis ir mėgstamais padažais.
Comments