8 asm.
Ėriuko kojai su džiovintais vaisiais paruošti reikia:
1 ėriuko kojos
4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus EXTRA VIRGIN
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
2 l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
50 g džiovintų abrikosų
50 g razinų
50 g džiovintų figų
200 g šaltai rūkytos šoninės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Ėriuko koją įtrinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir marinuokite per naktį.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakus susmulkinkite.
Į skardą supilkite natūralų mineralinį vandenį, sudėkite pjaustytas daržoves, džiovintus vaisius ir marinuotą ėriuko koją, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje 4 val.
Iškepusią ėriuko koją įvyniokite į šoninę ir suvyniokite į kepimo popierių. Perkelkite į sausą skardą, užriškite galus ir dėkite kepti į orkaitę 150 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Kai iškeps, mėsai leiskite pailsėti apie 1 val. prieš patiekdami.
Padažui elektriniu trintuvu sutrinkite skardoje gautą sultinį su daržovėmis ir džiovintais vaisiais. Perkoškite, jeigu reikia, pasūdykite.
Gardžių atradimų.
Comments