top of page

Kepta ėriuko koja su šonine ir džiovintų vaisių padažu (Alfo receptas)


kepta ėriuko koja_Alfo receptas
VMG nuotr.

8 asm.


Ėriuko kojai su džiovintais vaisiais paruošti reikia:

  • 1 ėriuko kojos

  • 4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus EXTRA VIRGIN

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 2 l TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 50 g džiovintų abrikosų

  • 50 g razinų

  • 50 g džiovintų figų

  • 200 g šaltai rūkytos šoninės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Ėriuko koją įtrinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir marinuokite per naktį.

  2. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakus susmulkinkite.

  3. Į skardą supilkite natūralų mineralinį vandenį, sudėkite pjaustytas daržoves, džiovintus vaisius ir marinuotą ėriuko koją, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje 4 val.

  4. Iškepusią ėriuko koją įvyniokite į šoninę ir suvyniokite į kepimo popierių. Perkelkite į sausą skardą, užriškite galus ir dėkite kepti į orkaitę 150 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Kai iškeps, mėsai leiskite pailsėti apie 1 val. prieš patiekdami.

  5. Padažui elektriniu trintuvu sutrinkite skardoje gautą sultinį su daržovėmis ir džiovintais vaisiais. Perkoškite, jeigu reikia, pasūdykite.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page