top of page

KEMPINSKI Kalėdos: gurmaniški ritualai magiškų dekoracijų apsuptyje

Kaip susikurti šventinę nuotaiką?

Visi žinome, kad niekas iš niekur neatsiranda, ypač šventės. Norite šventės – reikia ją susikurti. Norite šventinės nuotaikos – reikia ją sau kažkaip išsiburti, „pasigaminti”, susiorganizuoti.

Tikrai yra bent tūkstantis trys šimtai būdų, kaip tai padaryti, bet gal šiemet tiesiog… atvažiuokite į pasakiško grožio šventę ir šventine nuotaika… užsikrėskite?



Šiemet – kaip ir kasmet – „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ komanda sukūrė tikrą užburiančią žiemos pasaką, į kurią pateksite vos peržengę slenkstį. Ir iškart ja patikėsite: nesvarbu, jums penkeri, šešiolika, trisdešimt trys ar aštuoniasdešimt septyneri.

Vestibiulyje pasitiks mišku kvepianti eglė – lyg iš gražiausios pasakų knygos. Jaukios, stilingos, šventiškai prabangios dekoracijos privers aikčioti ir žavėtis net tuos, kurie tikina, kad „šventėms yra atsparūs ir abejingi”. Labai geros arbatos ir šviežutėlių desertų aromatai kutens nosį ir svaigins ne mažiau nei specialiai kalėdų laukimui sukurti kokteiliai…

Trumpai tariant, čia viskas paruošta mėgautis, tirpti iš malonumo ir leisti, kad būtų viskuo pasirūpinta: juk visi kartais slapta apie tai svajojame…





Išsirinkite labiausiai norimą šventinę dovaną arba… jas visas. Štai kokie gastronomijos ritualai viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ jūsų laukia šventiniu laikotarpiu:


Popietės arbatos ceremonija

Jeigu pasiilgote mažos elegantiškos šventės, kurioje nėra nieko labai įpareigojančio, tik lengvi pokalbiai, skani arbata ir gardūs maži užkandukai, arba tiesiog norisi įkvepiančios pertraukėlės, išbandykite popietės arbatėlės (angl. „afternoon tea") ritualą.

Popietės arbatos tradicija, manoma, prasidėjo XIX a. pradžioje, septintosios Bedfordo kunigaikštienės Anos Marijos Stanhope rūmuose. Ši graži šventė dažniausiai prasideda nuo gardžių vieno kąsnio sumuštinukų, pavyzdžiui, ciberžolės duonelės sumuštinuko su virtu kumpiu, marinuotais agurkėliais, svogūnais, česnakų laiškais, viešbučio virtuvės šefo gamintu „aioli“ padažu, druska ir pipirais... Tada valgomi garsieji „Scones“ pyragėliai su šviežiu grietinėlės kremu bei uogiene ir užbaigiama įvairiais saldumynais, kaip antai, sviestinis sausainiukas su japoniškos citrinos kremu arba keptų obuolių putėsiais su skrudinti baltuoju

šokoladu…

Be abejo, svarbiausias vaidmuo tenka arbatai – ji turi būti išskirtinės kokybės, aromatinga ir sodri. „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ popiečio arbatos metu patiekiama „Ronnefeldt“ arbata iš geriausių pasaulyje arbatos sodų.


 

Popiečio arbatos ceremonija – kasdien nuo 14 iki 17 val. Šventiniu laikotarpiu ypatingą nuotaiką kurs gyvai grojančios pianistės, o vieną jų yra tikra pianino virtuozė Ieva Dūdaitė, koncertus rengianti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.


Tai aristokratiška dovana sau ir kitiems. Užsisakykite iš anksto čia, nes vietų sparčiai mažėja.




Kokteilių ir karšto vyno vakarai

Gardaus, šildančio gėrimo gurkšnis, lėtai tekantis gomuriu, dovanoja malonų atsipalaidavimo jausmą ir suburia jaukiems pokalbiams kartais net labiau nei kiti šventiniai triukai. „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ „Dukes Gastrobar” barmenų meistriškai sumaišyti kokteiliai arba kvapnus karštas vynas padės susikurti tikrai ypatingas akimirkas ir dviems, ir visam būriui bičiulių.


Šiemet šventiniame gėrimų meniu – 3 skirtingi kokteiliai ir šilumą saugančiuose arbatinukuose patiekiamas karštas kalėdinis vynas.

Saldžiarūgštis „Blackcurrant Fizz“ kokteilis vilioja ypatinga sudėtimi – serbentų džinu, citrusais bei saldžiais kreminio likerio skoniais. Kokteilio „razina” – tai „Phillipponnat“ šampanas. Ypatinga patirtis, tikrai.

Kokteilis „Winter Blazer“ yra pagardintas viskiu ir „Ancho Reyes“ likeriu, alaus sirupu bei saldžiu grietinėlės kremu ir patiekiamas airiškame puodelyje. Mėgaukitės juo iš lėto, stebėdami šventinį šurmulį Vilniaus Katedros aikštėje.

Kreminiame ir labai prieskoningame „Gingerbread Alexander“ persipina saldaus romo skoniai, kakavos likeris ir meduolinių sausainių sirupas. Kokteilis patiekiamas dailioje martini taurėje, kuri padengiama cinamono dulksna, kartu su tradiciniu kalėdiniu gardėsiu – meduoliuku.


 

Norėtumėte paragauti visų šventinių kokteilių? Leiskitės į tikrą skonių kelionę su išskirtiniu pasiūlymu – šventinių kokteilių degustacija. Ją užsisakykite iš anksto čia ir puikiai praleiskite laiką ragaudami tikruosius Kalėdų skonius.





Kalėdinių saldumynų kavinukė

Net ir tada, kai jau esame šventės pilni, vis dar norisi kažko saldžiai skanaus… Nesivaržykite. „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ kviečia užsukti į konditerių sukurtą desertų rojų, kur kiekvienas kąsnelis leis atrasti tikrą kalėdinių skonių simfoniją. Čia ir elegantiškai dekoruoti tortai ir daugybė kitų kepinių.


 

Užsisakykite norimų skanumynų čia.



Kalėdiškiausi pusryčiai ir ypatingiausia metų vakarienė

Šventė yra tada, kai kažkas paruošia skaniausius pusryčius pasaulyje ir pakviečia jais pasimėgauti.

„Grand Hotel Kempinski Vilnius“ kviečia į „Bubblelicious Brunch” – labai kalėdinius pusryčius restorane “Telegrafas” su gražiausiu vaizdu Vilniuje. Vėlyvų pusryčių meniu karališkai kalėdinis – tai klasikiniai ir tradiciniai vėlyvųjų pusryčių karštieji patiekalai, karališki ikrai, šviežios austrės, išskirtiniai desertai ir saldumynai, o taip pat putojantis vynas ar šampanas, arbata ir kava, šviežios sultys ir kiti gėrimai.

Gruodžio 25 d. pusryčiautojų lauks ypatingas kalėdinių vėlyvųjų pusryčių patiekalas – sultinga kepta antis, pagardinta obuoliais, o gruodžio 26 d. Nutiks šventinė staigmena – kalėdinis kepsnys.

O ypatingiausia Kalėdų vakarienė – tai prabangus reginys ir renginys akims ir skonio receptoriams. Ragautojų lauks sultingi kepsniai, kepta antis, ir neatsivalgomiausi desertai. Patirkite magišką gastronominę kelionę.


 

Daugiau apie pusryčius skaitykite čia.

Daugiau apie Kalėdų vakarienę skaitykite čia




 

Naujas À La Carte meniu

Prie „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ restorano Telegrafas" komandos prisijungė naujas vyriausias šefas Justinas Kapkovičius ir jau dabar galima pasimėguti jo debiutiniais naujais žiemos sezono À La Carte patiekalais.

Pasimėgaukite maistu pro restorano langus grožėdamiesi Vilniaus miesto eglute.




Jeigu nespėsite gauti geidžiamiausio staliuko švenčių metu, nenusiminkite, nes viešbutyje kalėdinė dvasia bus iki pat sausio 14 d., tad ir po šventinių maratonų galėsite puikiai praleisti laiką su artimaisiais ir pasimėgauti išskirtiniais šventiniais ritualais magiškų dekoracijų apsupty.


Susitikime patirti gurmaniškų ritualų. Iki pasimatymo, „Grand Hotel Kempinski Vilnius“.

Naujausi įrašai

bottom of page