Karamelizuotų dešrelių ir lęšių užkandis (Receptas)

Dešrelės atrodo nuobodus patiekalas? Alfas parodė, kaip jas paruošti, kad galėtumėte jomis lepintis ne tik patys, bet ir stebinti svečius.


lęšių ir dešrelių užkandis, receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


Lęšių ir dešrelių užkandžiui pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 šakelės šviežio rozmarino

  • ½ saujos šviežių kalendrų

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 aitriosios paprikos

  • 250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • 4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 200 g virtų lęšių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų

  • 2 šaukštų FELIX garstyčių-medaus padažo

  • 100 ml ŠVYTURIO nealkoholinio alaus

  • 1 g KOTANYI malto imbiero

  • 2 g KOTANYI kumino

  • 2 g rūkytos paprikos miltelių

  • 30 g skrudintų „Panko“ džiūvėsėlių

  • ½ saujos builio lapelių

1. Svogūną, rozmariną, kalendrą, česnakus susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles supjaustykite į 3 dalis.

2. Į 2 ZYLE keptuves pilkite BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“, į vieną keptuvę dėkite pjaustytas daržoves, į kitą – pjaustytas dešreles. Kai daržovės apskrus ir pasidarys minkštos, sudėkite virtus lęšius, viską gerai pakepinkite, pagardinkite KOTANYI druska ir KOTANYI aitriosiomis paprikomis.

3. Kai dešrelės apskrus, pilkite FELIX garstyčių-medaus padažą, ŠVYTURIO nealkoholinį alų, berkite KOTANYI maltą imbierą, KOTANYI kuminą bei rūkytą papriką. Viską gerai nugarinkite, kol padažas sutirštės.

4. Į vieną lėkštę dėkite keptus lęšius su daržovėmis ir sumaišykite su pjaustytomis kalendromis, į kitą dėkite dešreles, pagardinkite skrudintais „Panko“ džiūvėsėliais ir papuoškite builio lapeliais.


Skanaus!