Žymiosios „Currywurst“ dešrelės (Receptas)

Vokiškos dešrelės „Currywurst“ (kario dešrelės) yra mėgstamas gatvės maistas ne tik Vokietijoje. Paruoškite jas pagal Alfo receptą.


vokiškos dešrelės, receptai
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Patiekalui su dešrelėmis pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 1 šaukštelio KOTANYI saldžiosios paprikos

  • 4 smulkintų KOTANYI gvazdikėlių

  • 1 šaukštelio kario

  • 8 šaukštų DAUMANTŲ kečupo „Tradicinis“

  • 1 KOTANYI cinamono lazdelės

  • 2 šaukštų vandens

  • 6 mėgstamų dešrelių

  • 3 TOSTE skrudinimo duonos riekelių (patiekimui)

  • 1 saujos pjaustytų svogūnų laiškų

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite ZYLE keptuvėje ant įkaitinto aliejaus. Kai svogūnai pradės persišviesti, suberkite papriką, gvazdikėlius, šiek tiek kario, supilkite kečupą, dėkite cinamono lazdelę ir dar lengvai apkepinkite. Įpilkite porą šaukštų vandens, išmaišykite.

2. Kitoje keptuvėje apkepkite dešreles.

3. Keptuvėje iš abiejų pusių apskrudinkite duonos gabaliukus.

4. Dešreles supjaustykite gabalėliais, dėkite juos ant apskrudintos duonos, tada – padažą, apibarstykite svogūnų laiškais ir kariu.


ALFO PATARIMAI:

· Dešreles galite valgyti ir su paprasta duona ar salotomis.

· Jei Jūsų vaikai ar artimieji nemėgsta svogūnų, sutrinkite padažą, tada jie ne taip jausis.

· Dešreles taip pat galite apskrudinti orkaitėje arba grilyje.


Skanaus!