top of page

Kalėdinio ryto brijošė (Receptas)

Brioche (liet. brijošė, sviestinė bandelė, dar vadinama Boba) yra prancūzų kilmės mielinis pyragas, ypatingas itin sodriu sviesto ir kiaušinių skoniu. Dviejų spalvų brijošė paįvairins vėlyvus Kalėdų ryto pusryčius, be to, tai puiki valgoma dovana keliaujant į svečius.

brioche_brijošė_sviestinis pyragas_naminis pyragas_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

 

8–10 asm.


Kalėdinio ryto brijošė pagaminti reikia:

  • 300 g sviesto

  • 45 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 15 g šviežių mielių

  • 70 ml drungno vandens

  • 10 g druskos

  • 6 kiaušinių

  • 500 g miltų

  • Natūralių avietinės spalvos riebaluose tirpių dažų (spalvai išgauti)

  • 1 trynio + 25 ml pieno (patepti)

1. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais. Palikite

kambario temperatūroje.

2. Dubenyje ištrinkite mieles su vandeniu, sumaišykite su druska ir kiaušiniais, tada su miltais.

Jei minkote kombaine, nustatykite lėtus apsisukimus. Kai viskas susijungs, padidinkite greitį ir

minkykite, kol tešla taps glotni. Tuomet pradėkite dėti sviestą po nedidelį gabaliuką.

3. Stebėkite, kad kiekvienas sviesto gabaliukas gerai įsimaišytų į tešlą. Kai tešla bus elastinga ir

glotni, nuimkite nedidelį gabaliuką tešlos – maždaug ¼ ir įminkykite dažus. Spalvotą rutuliuką

padalinkite į 2 dalis ir į vieną įminkykite ¼ nedažytos tešlos. Suformuokite skirtingų spalvų

rutulius, sudėkite į dubenis ir palikite kildintis apie 2 val.

4. Po šio laiko keliskart kumščiu suduokite tešlai, vėl suformuokite rutulius, uždenkite dubenis ir

palikite 8–10 valandų šaldytuve.

5. Po šaldytuvo palaikykite tešlą 1 val. kambario temperatūroje. Kai tešla atšils, sudėliokite ją

formoje – nuo tamsesnės iki šviesios. Palikite kilti 45–50 min., patepkite viršų trynio ir pieno

plakiniu ir kepkite 190 °C temp. maždaug 40 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite ar brijošė

iškepusi.

6. Iškepusią brijošę vėsinkite 10–12 min. formoje, vėliau išimkite iš jos ir toliau vėsinkite ant

grotelių. Pjaustykite jau atvėsusį kepinį. Puikiai tinka skrudinimui.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page