Sviestas, kiaušiniai šiai prancūziškų brioche bandelių recepto interpretacijai suteikia turtingo skonio. Skanu patiekti pusryčiams arba šiaip pasimėgauti per kavos ar arbatos pertraukėlę.
8 porcijoms
Sviestinėms bandelės iškepti reikia:
3 kiaušinių
75 g sviesto
250 g miltų
25 g cukraus
1 šaukštelio sausų mielių
2 šaukštų penkių grūdų dribsnių
druskos
1. Virtuvinio kombaino inde su tešlos maišykle iš kiaušinių, miltų, cukraus, druskos ir mielių užminkykite tešlą. Baigdami maišyti po truputį supilkite minkštą sviestą.
2. Palikite uždengtą tešlą šiltai kilti apie 1 val.
3. Formuokite kumščio dydžio duoneles, apibarstykite penkių grūdų dribsniais. Palikite pakilti apie pusę valandos.
4. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 12 min
Skanaus!
Comments