Sviestinės bandelės „Brioche“ (Receptas)

Sviestas, kiaušiniai šiai prancūziškų brioche bandelių recepto interpretacijai suteikia turtingo skonio. Skanu patiekti pusryčiams arba šiaip pasimėgauti per kavos ar arbatos pertraukėlę.


brioche, sviestinės, bandelės, vmg receptas
VMG nuotr.

8 porcijoms


Sviestinėms bandelės iškepti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 75 g sviesto

  • 250 g miltų

  • 25 g cukraus

  • 1 šaukštelio sausų mielių

  • 2 šaukštų penkių grūdų dribsnių

  • druskos

1. Virtuvinio kombaino inde su tešlos maišykle iš kiaušinių, miltų, cukraus, druskos ir mielių užminkykite tešlą. Baigdami maišyti po truputį supilkite minkštą sviestą.

2. Palikite uždengtą tešlą šiltai kilti apie 1 val.

3. Formuokite kumščio dydžio duoneles, apibarstykite penkių grūdų dribsniais. Palikite pakilti apie pusę valandos.

4. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 12 min


Skanaus!

Naujausi įrašai