top of page

Kaip atrodytų modernus sovietmetis? Pamatysite Taline

„Sveiki sugrįžę į praeitį“ – toks galėtų būti Taline ant Baltijos jūros kranto esančio restorano „Tuljak“ šūkis. Tiesa, jis praktiškai neatsispindi restorano meniu, kuriame puikuojasi patys šiuolaikiškiausi patiekalai.

Restoranas šioje vietoje veikė jau nuo 7-ojo dešimtmečio ir buvo itin populiarus. Deja, vėliau buvo uždarytas. Antrą kvėpavimą jis įgavo 2015 metais. Pastatą įsigiję naujieji savininkai nusprendė išsaugoti buvusią restorano dvasią. Beje, tam juos įpareigojo ir pastato statusas – jis saugomas kaip kultūrinis paveldas.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kaip juokauja patys savininkai, virtuvėje, kuri yra visa ko centras, jie sujungė seną ir naują. Tai reiškia, kad sovietmečiu restorane lankęsi svečiai gali atpažinti kai kuriuos patiekalus, pavyzdžiui, čia buvę populiarūs sumuštiniai dabar ruošiami skandinavišku stiliumi.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Turėkite omenyje, kad dėl savo praeities ir auros restoranas yra populiaresnis tarp vyresnio amžiaus lankytojų.

Užkandžiai: visi po 6 Eur

Aperityvai: visi po 12 Eur

Pagrindiniai patiekalai: visi po 18 Eur

Desertai: visi po 6 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page