Moliūgų lazanija be mėsos (Receptas)
- vmgonline
- prieš 4 valandas
- 2 min. skaitymo
Moliūgas yra nuostabi daržovė, suteikianti daugybę galimybių ją skaniai panaudoti: jis tinka ir pyragams, ir sriuboms, ir troškiniams, ir padažams, gali būti ir šaldomas, ir raugiamas, ir marinuojamas – gardžių patiekalų ir jų receptų variacijų yra devynios galybės. Be to, patiekalai su moliūgu yra ne tik skanūs, bet ir jaukūs.
Į receptų su moliūgu kolekciją kviečiame įtraukti ypatingą lazaniją, kuri tikrai konkuruos su klasikine.

JUMS TURĖTŲ PATIKTI:
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 1 val 30 min.
Moliūgų lazanijai pagaminti reikia:
½ moliūgo
1 morkos
2 svogūnų
6–8 česnako skiltelių
½ pakelio ekologiškų tepiųjų riebalų
1 saujos kreivabūdžių ar kitų mėgstamų grybų
1 pakelio sojų faršo
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
1 šaukštelio itališkų žolelių mišinio
1 šaukštelio džiovinto baziliko
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukšto padažo „Ponzu“
1½ šaukšto miltų
1 stiklinės augalinio gėrimo, alternatyvos pienui
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 mocarelos sūrio rutuliukų
1 saujos šviežių bazilikų lapelių (papuošti)
1. Moliūgus supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus
smulkiai sukapokite.
2. Į keptuvę dėkite ½ kiekio ekologiškų tepiųjų riebalų ir jame apkepkite smulkintas morkas, ½ kiekio svogūnų ir česnakų.
3. Dėkite smulkintus grybus, sojų faršą, konservuotus smulkintus pomidorus. Viską gardinkite prieskoniais ir padažu „Ponzu“. Troškinkite apie 20 min.
4. Kitoje keptuvėje išlydykite likusius tepiuosius riebalus ir juose troškinkite likusius
svogūnus bei česnakus.
5. Dėkite miltus ir gerai maišydami pakepinkite apie 3 min. Užpilkite augaliniu
gėrimu. Pagardinkite pipirais ir kaitinkite, kol pradės tirštėti.
6. Indeliuose sluoksniuokite: troškintą faršą, moliūgus, smulkintą kietąjį sūrį, baltąjį padažą,
faršą, moliūgus ir t.t.
7. Paskutiniuose sluoksniuose kietąjį sūrį pakeiskite plėšyta mocarela.
8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C temp. apie 40 min.
9. Iškepusią lazaniją papuoškite bazilikų lapeliais.
Gardžių atradimų.























