Troškintos daržovės su terijakio padažu (Receptas) VMGonline
top of page

Troškintos daržovės su terijakio padažu (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • prieš 5 dienas
  • 1 min. skaitymo

Skaniai ir sveikai patroškintos įvairios daržovės suteikia ne tik jėgų, maistingų medžiagų, bet ir geros nuotaikos pliūpsnį. Tokie jaukūs troškiniai yra puiki proga į valgiaraštį įtraukti retesnes daržoves, pavyzdžiui, pankolius.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Troškintoms daržovėms su terijakio padažu pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 česnako skiltelių

  • 2 valgomųjų svogūnėlių

  • 1 morkos

  • 6 briuselio kopūstų

  • 5 šakelių čiobrelio

  • 1 pankolio

  • 1 saujos mažųjų paprikų

  • 2 saliero stiebų

  • 1 brokolio žiedyno

  • 100 g poro

  • 2 lapinio kopūsto lapų

  • 2 šaukštų terijakio padažo

  • 2 šakelių rozmarino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  • Į įkaitintą puodą supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus česnakus, stambiais griežinėliais pjaustytus svogūnėlius, stambiai pjaustytas morkas, Briuselio kopūstus, čiobrelius, druską, pipirus, rozmariną ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 2–3 min.

  • Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pankolius, paprikas, stambiai pjaustytus saliero stiebus, viską išmaišykite ir troškinkite apie 4–5 min.

  • Sudėkite brokolius, smulkintus porus, plėšytus lapinius kopūstus, supilkite terijakio padažą, išmaišykite ir dar troškinkite 5 min.

  • Patiekite kaip pagrindinį patiekalą arba kaip karštą garnyrą.


Gardžių atradimų!

bottom of page