top of page

Juodųjų ryžių salotos su triušiena ir vyšniomis (Receptas)

Šios gaivios, sočios ir labai gražios salotos – iš naujos Alfo vasaros receptų knygos, į kurią atrinkti tie patiekalai, kurie palepina visas jusles: ir skonio, ir regos, ir uoslės.

salotos_juodieji ryžiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKT:


 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Salotoms su juodaisiais ryžiais ir vyšniomis pagaminti reikia:

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno

  • 2–3 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų cukraus

  • 2–3 šaukštų vandens

  • 2 saujų vyšnių be kauliukų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 apelsino

  • 200 g LAPINO PUOTOS triušienos mėsos juostelių

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui)

  • 200 g virtų laukinių ryžių

  • 120 g šviežio buratos sūrio

  • 1 šaukšto kedrinių pinijų

  • Keleto baziliko lapelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su 2 šaukštais raudonojo vyno acto, cukrumi ir vandeniu. Marinuokite apie 15 min.

  2. 1 saują vyšnių be kauliukų sumaišykite su alyvuogių aliejumi, 1 šaukštu acto ir žiupsneliu druskos. Virtuviniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Apelsinui nupjaukite žievelę ir supjaustykite griežinėliais.

  4. LAPINO PUOTOS triušienos mėsos juosteles pagardinkite druska, pipirais ir aitriųjų paprikų dribsniais. Kepkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių po 2 min., kol apskrus.

  5. Į lėkštę sudėkite virtus laukinius ryžius, marinuotus svogūnus, likusias vyšnias, pjaustytą apelsiną, šviežią buratos sūrį, iškeptą triušieną ir gausiai apšlakstykite vyšnių padažu.

  6. Viską apibarstykite kedrinėmis pinijomis ir papuoškite baziliko lapeliais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page