top of page

Gaivios agurkų ir granatų salotos (Receptas)

Gaivių saldžiarūgščių salotų norisi beveik visada, be to, jos itin tinka prie grilio patiekalų. Alfas pasidalino receptu, kaip vos iš kelių ingredientų pasigaminti tiesiog neatsivalgomas lengvas salotas. Skonių derinys, kurio turbūt dar nesate išbandę.

Šios salotos tobulai dera prie azijietiško skonio vėrinukų.


gaivios agurkų ir granatų salotos_receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia

 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

Gaivioms agurkų ir granatų salotoms pagaminti reikia:

  • ⅓ ilgavaisio agurko

  • ½ skiltelės česnako

  • 1–2 šaukštelių KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1 šaukšto granatų sėklų

  • Keleto marinuotų svogūnėlių

  • Keleto šviežių mėtos lapelių

1. ZYLE pjaustykle supjaustykite agurką pailgomis juostelėmis, patrinkite tarkuotu česnaku, pilkite KIKKOMAN padažo „Ponzu“ ir viską išmaišykite rankomis.

2. Į dubenį dėkite agurkus, granatų sėklas ir griežinėliais pjaustytus svogūnėlius. Viską išmaišykite.

3. Papuoškite mėtos lapeliais.


PATARIMAI

1. Jei mėgstate aštriau, galite įdėti pjaustytos aitriosios paprikos.

2. Salotas galite patiekti ne tik prie vėrinukų, bet ir mėgstamų žuvies bei mėsos patiekalų ar valgyti vienas.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page