Jautienos kepsnys su marinuotomis daržovėmis ir garstyčių padažu (Receptas)
- eglerace
- liepos 31 d.
- 2 min. skaitymo
Nors receptas ilgas, neišsigąskite. Sekdami juo, patiekalą pagaminsite lengvai ir jis tikrai pavyks iš pirmo karto. Puikus jautienos kepsnys su labai gardžiais priedais visoms progoms.

2 asm.
Gaminimo laikas: 1–1,5 val.
Kepsniui paruošti reikia:
2 brandintos jautienos antrekoto kepsnių
1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštų sviesto
1 šaukštelio kapotų imbierų
3 šaukštų sojų padažo
Moliūgui:
¼ sviestinio moliūgo
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukšto sojų padažo
2 šaukštų sezamų aliejaus
Marinuotoms daržovėms:
½ ilgavaisio agurko
1 mėlynojo svogūno
2 saujų ridikėlių
1 aitriosios paprikos
3 česnako skiltelių
100 g „Shimeji“ grybų
2 šaukštų ryžių acto
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto cukraus
4 šaukštų vandens
1 gvazdikėlio
1 žvaigždinio anyžiaus
1 cinamono lazdelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštelių skrudintų sezamų sėklų
Padažui:
3 šaukštų garstyčių
2 šaukštų kaparėlių
½ mėlynojo svogūno
1 šaukšto cukraus
2 šaukštų sojų padažo
Moliūgui nupjaukite žievę ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Suverkite ant iešmelių, berkite druskos, pipirų, apšlakstykite sojų padažu ir sezamų aliejumi. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 35–40 min., kol moliūgai taps minkšti.
Agurką supjaustykite griežinėliais, svogūnus – kubeliais, ridikėlius perpjaukite pusiau, aitriąją paprika – į tris dalis, česnaką susmulkinkite.
Grybus skrudinkite sausoje keptuvėje, maišydami apie 1 min. Nustatykite aukštą kaitrą.
Ryžių actą, sojų padažą, cukrų, vandenį ir prieskonius sudėkite į prikaistuvį, užvirkite, supilkite ant pjaustytų daržovių, skrudintų grybų ir palikite marinuotis apie 15–20 min.
Garstyčias sumaišykite su kaparėliais, smulkintu mėlynuoju svogūnu, cukrumi ir sojų padažu.
Brandintą jautieną kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Nustatykite aukštą kaitrą ir kepinkite iš abiejų pusių po 2 min. Tuomet sudėkite sviestą, kapotus imbierus. Nuolat šlakstykite sviestą ant kepsnio ir dar kepkite apie 2–3 min.
Iškepusią jautieną dėkite į indą, pilkite sojų padažo ir sviesto su imbierais iš keptuvės. Palikite kambario temperatūroje apie 5 min. pastovėti.
Į lėkštę dėkite jautieną, pilkite garstyčių padažo, sudėkite marinuotus grybus, berkite sezamų sėklų, šalia patiekite likusias marinuotas daržoves.
Gardžių atradimų.


























