top of page

Vietnamietiškas jautienos „steikas“ su brokolių ir kalafiorų salotomis (Receptas)


jautienos steikas_brokolių ir kalafiorų salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Jautienos steikui ir brokolių ir kalariofų salotomis pagaminti reikia:

  • 4–6 skiltelių česnako

  • 1 gabaliuko imbiero

  • 1 ryšulėlio kalendrų

  • 1 vidutinės aitriosios paprikos

  • 200 g brokolių

  • 200 g kalafiorų

  • 100 g mėlynojo svogūno

  • 2 šaukštų medaus

  • 2 šaukštų rudojo cukraus

  • 6 šaukštų ryžių acto

  • 6 šaukštų žemės riešutų aliejaus

  • 200 ml žuvies padažo

  • 1 cinamono lazdelės

  • 2 žvaigždinių anyžių

  • 1 vidutinės žaliosios citrinos

  • 2 KITCHEN ME sausai brandintų jautienos antrekoto didkepsnių „Rib eye“

  • 10–12 cukrinių žirnelių

  • Žiupsnelio druskos


  1. Česnaką, imbierą, kalendras ir aitriąsias paprikas susmulkinkite. Brokolius ir kalafiorus supjaustykite vienodo dydžio dalimis, svogūną plonais pusžiedžiais.

  2. Į dubenį dėkite medų, česnaką, imbierą, aitriąsias paprikas, rudąjį cukrų, ryžių actą, žemės riešutų aliejų, žuvies padažą, cinamono lazdelę, anyžių, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įtarkuokite žievelės ir viską gerai išmaišykite.

  3. Gautą padažą padalinkite per pusę. Pusę padažo užpilkite ant KITCHEN ME sausai brandintų jautienos antrekoto didkepsnių „Rib eye“ ir marinuokite mažiausiai 30 min. Likusią pusę padažo pasilikite salotoms.

  4. Brokolius, kalafiorus ir cukrinius žirnelius virkite verdančiame sūdytame vandenyje (blanširuokite) 1 min. ir sudėkite į ledinį vandenį. Daržovėms atvėsus jas nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į dubenį, dėkite svogūnus, pilkite likusį padažą, dėkite druskos, pipirų ir viską gerai permaišykite.

  1. Marinuotus, kambario temperatūros jautienos didkepsnius įtrinkite druska ir kepkite įkaitintame grilyje po 2–4 min. iš kiekvienos pusės. Priklauso nuo to, kokio kepimo mėsos norite. Kepimas: su krauju, žalia (angl. rare). Paspaudus mėsa minkšta, tvirtumas – kaip iškilimas po nykščiu sujungus nykštį ir smilių. Perpjovus – raudonai melsvos spalvos, matuojant vidaus temperatūrą – 52–53 oC. Vidutiniškai žalia (angl. medium rare). Paspaudus mėsa šiek tiek spyruokliuoja, tvirtumas – kaip iškilimas po nykščiu sujungus nykštį ir vidurinį pirštus. Perpjovus – raudonos spalvos, vidaus temperatūra – 60 oC. Vidutiniškai iškepta (angl. medium). Paspaudus mėsa spyruokliuoja, tvirtumas – kaip iškilimas po nykščiu sujungus nykštį ir bevardį pirštus. Perpjovus – rožinės spalvos. Temperatūra – 65 oC. Gerai iškepta (angl. well done). Paspaudus kepsnys tvirtas – kaip iškilimas po nykščiu sujungus nykštį ir mažylį. Perpjovus – rusvas. Temperatūra – 70 oC.

  1. Keptus jautienos didkepsnius patiekite kartu su kalafiorų ir brokolių salotomis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page