top of page

Imbierinis sūrio pyragas (Receptas)

Imbierais kvepiantis pagrindas, cinamonu kvepiantis sūrio pyrago įdaras padovanos Kalėdų jausmą net vidurvasarį. O jeigu papuošite kvapniomis uogomis, jus įsuks tokia pojūčių karuselė, kurios nesinorės sustabdyti. Svaigių saldžių akimirkų!


sūrio pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

8 asmenims


Imbieriniam sūrio pyragui pagaminti reikia:

Plutelei paruošti:

  • 270 g sausainių 

  • 2 šaukštų cukruotų imbierų

  • 50 g minkšto sviesto

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto 


Įdarui pagaminti:

  • 1 kg maskarponės sūrio

  • 220 g rudojo cukraus

  • ½ šaukšto cinamono 

  • 3 šaukštų miltų

  • žiupsnelio druskos

  • 5 kiaušinių

  • 2 kiaušinių trynių

  • 60 ml grietinėlės


1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su cukruotais imbierais, sviestu ir vanilės ekstraktu. Lengvai spausdami padenkite kepimo formą trupinių sluoksniu.

2. Išplakite maskarponės sūrį su cukrumi ir žiupsneliu druskos. 

3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir du papildomus trynius. Įmaišykite grietinę ir po truputį suberkite cinamoną ir miltus.

4. Sūrio masę supilkite ant sausainių sluoksnio ir kepkite apie valandą iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page