Imbierais kvepiantis pagrindas, cinamonu kvepiantis sūrio pyrago įdaras padovanos Kalėdų jausmą net vidurvasarį. O jeigu papuošite kvapniomis uogomis, jus įsuks tokia pojūčių karuselė, kurios nesinorės sustabdyti. Svaigių saldžių akimirkų!
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
8 asmenims
Imbieriniam sūrio pyragui pagaminti reikia:
Plutelei paruošti:
270 g sausainių
2 šaukštų cukruotų imbierų
50 g minkšto sviesto
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
Įdarui pagaminti:
1 kg maskarponės sūrio
220 g rudojo cukraus
½ šaukšto cinamono
3 šaukštų miltų
žiupsnelio druskos
5 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
60 ml grietinėlės
1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su cukruotais imbierais, sviestu ir vanilės ekstraktu. Lengvai spausdami padenkite kepimo formą trupinių sluoksniu.
2. Išplakite maskarponės sūrį su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir du papildomus trynius. Įmaišykite grietinę ir po truputį suberkite cinamoną ir miltus.
4. Sūrio masę supilkite ant sausainių sluoksnio ir kepkite apie valandą iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Gardžių atradimų.
Comments