top of page

Atrask augalinį: augalinis apelsininis sūrio tortas (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Šis gaivus tortas puikiai tiks bet kokiai šventei! Recepte naudota 17 cm skersmens apvali torto forma (su nuimamais šonais).


veganiškas sūrio tortas_receptas
Plantasticka nuotr.

Sūrio tortui pagaminti reikia:

Pagrindiniam įdarui reikės:

  • 150 g anakardžių (išmirkyti juos karštame vandenyje bent 30 min arba per naktį)

  • 150 g kokosų kremo

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievės

  • 40 ml šviežių apelsino sulčių (pusės apelsino)

  • 3 šaukštų klevų sirupo (apie 40 g)

  • Kelių lašelių vanilės aromato

  • 0,5 šaukštelio agaro ir 50 ml vandens


Torto pagrindui reikės:

  • 165 g paprastų sausainių be priedų

  • 70 g veganiško sviesto arba margarino

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus

  • Želė sluoksniui reikės:

  • 50 g veganiškos apelsinų skonio želė su agaru

  • 250 ml šalto vandens


Eiga:

  1. Smulkiai sutraiškyti sausainius iki trupinių (galima trintuvu, tik palikti ir didesnių trupinių/gabaliukų). Juos sumaišyti su margarinu, druska ir aliejumi. Masę tolygiai paskirstyti ir įspausti torto formos pagrinde bei įdėti į šaldytuvą.

  2. Trintuvu labai gerai sumalti ingredientus torto įdarui.

  3. Agarą sumaišyti su vandeniu ir vis maišant pavirinti ant silpnos ugnies. Užvirus iškart sumaišyti su torto mase (galima maišyti trintuvu).

  4. Visą masę dėti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą. Palaikyti šaldytuve apie 20-30 minučių prieš darant viršutinį želė sluoksnį.

  5. Tortą palaikius šaldytuve, padaryti želė pagal instrukcijas (tik dalį pakelio). Želė užpilti ant torto (ne verdančią, porą minučių pravėsusią), galima išdėlioti mandarinų papuošimui. Tik svarbu įsitikinti, kad želė neišbėgs pro jūsų torto formos šonus (toje vietoje, kur ji užsidaro). Tortą palaikyti kambario temperatūroje 7-10 min. ir atsargiai įdėti į šaldytuvą – laikyti šaldytuve kelias valandas (arba per naktį).


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui Plantasticka.


Naujausi įrašai

bottom of page