top of page

Sūrio pyragas su svarainiais ir karamele (Receptas)

Tobulas. Saldžiarūgštis. Švelnus. Šį sūrio pyragą su svarainiais ir karamele gaminkite iš anksto, nes jis turi būti šaldytuve 6–8 val.


Alfo receptas_sūrio tortas su svarainiais
VMG nuotr.


 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


 


6–8 asm.


Sūrio pyragui pagaminti reikia:

PAGRINDUI:

  • 165 g GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • 20 g aguonų

  • 80 g ištirpinto sviesto

SŪRIO MASEI:

  • 1 geros saujos cukruotų svarainių  

  • 150 ml grietinėlės

  • 50 ml svarainių sirupo

  • 300 g baltojo šokolado

  • 800 g grietinėlės sūrio

  • 3 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 2 šaukštų krakmolo

KARAMELEI:

  • 400 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ 


  • 1 ryšulėlio visžalių šakelių (eglių, rozmarinų, eukaliptų ir kt.)


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 130 °C temp., 24 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. 

  2. Trintuvu sutrinkite GAIDELIS sausainius „Karamelė“, sumaišykite su aguonomis, supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Jei norite, galite iš trupinių suformuoti kraštelius. 

  3. Cukruotus svarainius supjaustykite smulkiai. 

  4. Pakaitinkite iki užvirimo grietinėlę ir svarainių sirupą, užpilkite šiuo mišiniu šokoladą ir išmaišykite, kad būtų glotni masė, pravėsinkite, kad nebūtų karšta. 

  5. Sudėkite į dubenį sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir viską išmaišykite dideliu šaukštu, neplakite, pabaigoje įmaišykite krakmolą. Maišykite, kol susidarys lygi ir glotni masė, sumaišykite ją su šokolado mase ir cukrinukais.

  6. Supilkite masę ant pagrindo, išlyginkite viršų. 

  7. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 90 min. Pyragas iškepęs, jei jo viduriukas dar lengvai juda. Neperkepkite. Pyragą aušinkite formoje, išėmę iš orkaitės aštriu peiliu apibraukite aplink formos perimetrą (maždaug 0,5 cm gyliu). Palikite 6–8 val. šaldytuve. 

  8. Karamelei išvirti reikės puodo storu dugnu ir silikoninio kilimėlio. Berkite vienu kartu į puodą po 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“. Kaitinkite nedidelėje kaitroje, kol cukrus ištirps ir taps gintarinės spalvos. Išpilkite karamelę ant silikoninio kilimėlio ir išlyginkite peiliu. Leiskite sustingti. Karamelę sulaužykite ir susmaigstykite į pyragą. Tarp karamelės lakštų sudėliokite visžales šakeles. 

Naujausi įrašai

bottom of page