top of page

Grįžta gurmė „burgerių“ festivalis „Vilnius Burger Fest“. Bus ir gardusis aukcionas!

Liepos 27 d. Vilniuje trečią kartą įvyks gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Kelis tūkstančius gero maisto mėgėjų sutraukiantis renginys šiemet vilios dar didesniu dalyvių skaičiumi, tik vieną kartą metuose ruošiamais burgeriais ir ypatingu šio patiekalo aukcionu.

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kokybiško maisto entuziastus, ypatingą dėmesį skiriantiems šio patiekalo ruošimui. Gurmė burgeriai nuo patiekiamų greitojo maisto įstaigose skiriasi naudojamais kokybiškais ir šviežiais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

Liudo Barono nuotr.

Liudo Barono nuotr.


Burgeriai, kaip patiekalas, išsiskiria tuo, kad jis yra panašus į kaladėlių žaidimą. Variantų, iš ko ir kaip jį paruošti, yra daugybė. Šią įvairovę ir norime parodyti festivalyje. Iš patirties žinome, kad skonio siurprizų netrūks, nes Lietuvos šefų fantazija yra beribė“, – pasakojo vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Pasak S. Slabačiausko, vienu iš siurprizų lankytojams turėtų tapti ypatingai paruošto burgerio aukcionas. Vis dėlto, koks tai bus burgeris, kas jį ruoš ir kiek vienetų bus pateikta aukcione, organizatoriai žada atskleisti tik renginio savaitę.

Liudo Barono nuotr.

Liudo Barono nuotr.


Šiemet „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus apie 17 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų. Ketinimus prisijungti prie festivalio išreiškė ir jo senbuviai, ir naujokai. Šiuo metu dalyvavimą patvirtino „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Čiop Čiop“ kartu su „Peri Peri Restas“, „Drama Burger“, „Foxes Burger & Lobster“, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover’s Pub“, „Piano Man“, „Šiaurės jūra“ ir „Pancho“.

Gurmė burgerių banga Lietuvą pasiekė prieš penkerius metus. Vilniuje, o vėliau ir kituose Lietuvos miestuose, ėmė gausiai kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir restoranai, net atsirado tinklaraščių, aprašančių vien tik įspūdžius, patirtus ragaujant burgerius.

Liudo Barono nuotr.

Liudo Barono nuotr.


Susidomėjimas kokybiškais burgeriais atsispindėjo ir „Vilnius Burger Fest“ renginyje. 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – per 7000. Maisto magelanus ypač vilioja galimybė čia paragauti unikalių, tik vieną kartą metuose ruošiamų burgerių: būtent tokios sąlygos laikosi visi festivalio dalyviai.

Liudo Barono nuotr.

Liudo Barono nuotr.


Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai kulinarijos meistrai suvokė, jog burgeris gali būti ruošiamas iš visaverčių, šviežių ar egzotiškų produktų. Burgeris tapo žymių ir pradedančių šefų eksperimentų objektu, o specializuoti restoranai užkariavo valgytojų ir maisto kritikų dėmesį.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Vilnius Burger Fest 2016 - Liudo Barono nuotr (1)

Liudo Barono nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page