Kavos skonio, lengvas ir gaivus itališkas desertas iš proto varo viso pasaulio smaližius. Tiramisu receptų variacijų yra nesuskaičiuojama galybė, kiekvienas renkasi tai, ką mėgsta labiausiai: su uogomis ar be jų, pyragą ar porcijuotą, bananinį, avietinį, citrininį ir t.t.
Tačiau neginčytinas faktas yra tai, kad svarbiausias akcentas – skanios kavos, kurioje mirkomi sausainiai, skonis ir aromatas. Kviečiame išbandyti labai greito tiramisu receptą su JURA kava.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
2 šaukštų JURA kavos pupelių
90 ml vandens
2 šaukštų cukraus sirupo
20 ml vyšnių likerio
100 ml grietinėlės
200 g maskarponės sūrio
80 g sausainių „Damų piršteliai“
1 šaukštelio kakavos
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
Šviežių mėtų lapelių papuošti
1. JURA kavos aparatu pagaminkite 2 puodelius espreso kavos ir sumaišykite su vyšnių
likeriu.
2. Maskarponės sūrį sumaišykite su citrinos žievele, cukraus sirupu ir
grietinėle.
3. Gautą kremą dėkite į indelius, ant viršaus dėkite kavoje mirkytus sausainius ir taip
formuokite keletą sluoksnių, užberkite kakavos miltelių.
Video receptas:
Skanaus.
Comments