top of page

Bananinis žaliųjų citrinų tiramisu (Receptas be kiaušinio)

Atnaujinta: 02-21

Pasiilgote tiramisu? Dalinamės receptu, kuriam nereikės nei kiaušinių, nei „damų pirštelių“. Gaivus ir gundantis!

tiramisas, receptas
VMG nuotr.


Bananiniam tiramisu pagaminti reikia:

  • 500 g maskarponės sūrio

  • 2 žaliųjų citrinų

  • 200 ml plaktos grietinėlės 36 % rieb.

  • 2 šaukštų cukraus miltelių

  • 3 puodelių kavos

  • 50 ml pasirinkto likerio

  • 1 pakelio sausainių

  • 2 bananų

  • 100 ml pasirinkto karamelės padažo

  • Kakavos (pabarstymui)


  1. Į pasirinktą dubenį sudėkite maskarponės sūrį, įtarkuokite žaliųjų citrinų žievelių ir išspauskite sulčių. Viską gerai išmaišykite, sudėkite plaktą grietinėlę, cukraus miltelius ir lėtai išmaišykite.

  2. Į skardą pilkite kavą, likerį ir gerai išmaišykite.

  3. Sausainius mirkykite iš abiejų pusių po 5–10 sekundžių, kavos-likerio skystyje ir pasirinktame inde pradėkite formuoti: ant sausainių dėkite 30 procentų maskarponės sūrio masės, bananus smulkiai supjaustykite ir dėkite ant viršaus, ant bananų pilkite karamelės padažą ir ant viršaus dar 30 procentų maskarponės sūrio masės, pamirkykite likusius sausainius kavos ir likerio skystyje, sudėkite ant viršaus ir tada – likusią maskarponės sūrio masę. Ant viršaus pabarstykite kakavos miltelių ir leiskite pastovėti 20–30 min.


Gardžių atradimų.

bottom of page