Bananinis žaliųjų citrinų tiramisu (Receptas be kiaušinio)

Alfas atskleidė triuką, kaip pasigaminti gaivų tiramisą, kuriam nereikės nei kiaušinių, nei „damų pirštelių“.


tiramisas, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Bananiniam tiramisu pagaminti reikia:

  • 500 g maskarponės sūrio

  • 2 žaliųjų citrinų

  • 200 ml plaktos grietinėlės 36 % rieb.

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 3 puodelių NESPRESSO migdolinės kavos

  • 50 ml pasirinkto likerio

  • 1 pakelio GAIDELIO sausainių „Karamelė“

  • 2 bananų

  • 100 ml pasirinkto karamelės padažo

  • Kakavos (pabarstymui)

  1. Į pasirinktą dubenį sudėkite maskarponės sūrį, įtarkuokite žaliųjų citrinų žievelių ir išspauskite sulčių. Viską gerai išmaišykite, sudėkite plaktą grietinėlę, DANSUKKER cukraus miltelius ir lėtai išmaišykite.

  2. Į skardą pilkite NESPRESSO migdolinę kavą, likerį ir gerai išmaišykite.

  3. GAIDELIO sausainius „Karamelė“ mirkykite iš abiejų pusių po 5–10 sekundžių, NESPRESSO kavos-likerio skystyje ir pasirinktame inde pradėkite formuoti: ant sausainių dėkite 30 procentų maskarponės sūrio masės, bananus smulkiai supjaustykite ir dėkite ant viršaus, ant bananų pilkite karamelės padažą ir ant viršaus dar 30 procentų maskarponės sūrio masės, pamirkykite likusius sausainius kavos ir likerio skystyje, sudėkite ant viršaus ir tada – likusią maskarponės sūrio masę. Ant viršaus pabarstykite kakavos miltelių ir leiskite pastovėti 20–30 min.

Skanaus!

Naujausi įrašai