top of page

Greitas ir neatsivalgomas troškinys su mėsa (Receptas)

Su kuo labiausiai asocijuojasi jaukus naminis maistas? Daugumai mūsų, neabejotinai, su gardžiai kvepiančiu troškiniu. Alfo siūlomas troškinio receptas su triušiena, lęšiais, laukiniais ryžiais, kokosų pienu net ir šalčiausioje dieną bus lyg šiltas saulės spindulys: sušildys, pasotins ir gal net primins saulėtas atostogas kur nors šiltuose kraštuose. Pasimėgaukite.


mėsos troškinys su lęšiais_Alfo receptas_greitas troškinys
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI Orkaitėje virta baklažanų sriuba-troškinys


 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: 45 min.


Greitam mėsos troškiniui pagaminti reikia:

  • 200 g raudonųjų lęšių

  • 2 svogūnų

  • 1 pankolio

  • 5 skiltelių česnako

  • 1 aitriosios paprikos

  • 5 šaukštų kokosų aliejaus

  • 1 šaukštelio KOTANYI ciberžolės

  • ½ šaukštelio KOTANYI malto imbiero

  • 1 skardinės AJI kokosų pieno

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Aštrus su 5 rūšių pipirais“

  • 1 pakelio LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies juostelių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio DOBILO ekologiškos grietinės

  • 100 g virtų laukinių ryžių

  • 1 saujelės kalendrų

  • 1 skiltelės žaliosios citrinos

1. Raudonuosius lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite apie 30–40 min.

2. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, pankolį supjaustykite stambiai, česnaką

smulkiai sukapokite, aitriąją papriką susmulkinkite stambesniais gabaliukais.

3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir jame kepkite smulkintą svogūną ir pankolį

apie 5 min., sudėkite smulkintą česnaką ir ½ kieko aitriosios paprikos.

4. Sudėkite KOTANYI ciberžolę ir maltą imbierą, gerai išmaišykite ir pakepkite 1 min.

5. Į keptas daržoves sudėkite išmirkytus raudonuosius lęšius ir supilkite AJI kokosų pieną.

6. Išmaišykite ir sudėkite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažą „Aštrus su 5 rūšių pipirais“.

Troškinkite apie 15 min.

7. LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies juosteles supjaustykite gabaliukais.

8. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite triušieną iš visų pusių po 1 min.

susmulkinkite česnako skilteles.

9. Apkeptą triušieną pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais bei sudėkite smulkintą

česnaką.

10. Suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir supilkite žaliosios

citrinos sultis, gerai išmaišykite ir kepkite apie 2–3 min.

11. Išvirusį troškinį pagardinkite žiupsneliu druskos.

12. Į pasirinktą lėkštę dėkite išvirtus laukinius ryžius, ant viršaus kario troškinį, ant jo keptą

triušieną.

13. Gardinkite DOBILO ekologiška grietine, kalendros lapeliais, smulkintomis aitriosiomis

paprikomis ir skiltele žaliosios citrinos.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page