Greitai paruošiamas daržovių troškinys (Receptas)

Greičiausiai pagaminamas, sveikas ir sotus naminis patiekalas – daržovių troškinys. Kuo įvairesnės daržovės, tuo įdomesnis skonis.


Daržovių troškinys, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4–6 asm.


Daržovių troškiniui paruošti reikia:

  • 3 nedidelių nuluptų morkų

  • 1 nedidelio baklažano

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 200 g pupelių

  • 3 saliero stiebų

  • 1 vidutinio svogūno

  • ½ nedidelio kopūsto

  • 1 svogūnėlio su laiškais

  • 1 kuokštelio rozmarinų

  • 10 česnako skiltelių

  • 6–8 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus (kepimui)

  • 1 saldžiarūgščio obuolio

  • 1 stiklinės ŠVYTURIO nealkoholinio alaus

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų daržovių sultinių kubelių

  • 500 ml karšto vandens

  • 2–3 šaukštų „Dijon“ garstyčių

  • 2 KOTANYI laurų lapų

  • 1 šaukštelio KOTANYI maltos kalendros

  • Keleto KOTANYI ketverių pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos

  • 400 g pomidorų savo sultyse

  • 1 kuokštelio petražolių

  • VILNIAUS duonos „Bemielė“ (patiekimui)


1. Morkas supjaustykite vidutiniais griežinėliais, baklažaną, cukiniją, salierą, kopūstą, svogūną – vidutiniais gabalėliais, pasmulkinkite svogūną su laiškais. 2. Į ZYLE keptuvę pilkite aliejų, dėkite kopūstą, supjaustytą obuolį ir ant didelės kaitros kepinkite.

3. Į ketaus puodą pilkite aliejaus, berkite visas daržoves (išskyrus cukiniją, svogūnų laiškus ir pupeles) ir ant didelės kaitros viską kepinkite. Nepamirškite maišyti. Įdėkite laurų lapų.

4. Sultinio kubelį ištirpinkite vandenyje, dėkite garstyčias, viską išmaišykite. Berkite maltos kalendros, ketverių pipirų ir Kajeno paprikos.

5. Kai kopūstas ir obuolys apkeps, sudėkite juos į puodą su kitomis daržovėmis. Supilkite nealkoholinį alų, paruoštą padažą, viską išmaišykite. Dėkite pomidorus. Viską reikėtų troškinti apie 30 minučių.

6. Likus 15 min. iki vir