Jeigu mėgstate kopūstus ir esate balandėlių gerbėjas ar gerbėja, šis balandėlių skonio kopūstų pyragas yra privalomas išbandyti. Recepte Alfas naujojo mėgstama Savojos kopūstą, nes jis charakteringas ir gražus (!), tačiau puikiai tinka ir baltagūžis. Pagaminsite lengvai ir tikrai gerokai greičiau nei balandėlius. Ir...negailėkite svogūnų, kurių dėka patiekalas bus itin sultingas.
Pasimėgaukite.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4–6 asm.
Greitam balandėlių pyragui pagaminti reikia:
½ savojinio kopūsto lapų
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio
1 didelio mėlynojo svogūno
2 vidutinių morkų
3–4 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
500 g jautienos faršo
1–2 česnako skiltelių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
Žiupsnelio KOTANYI kumino (galite keisti kmynais)
4–5 šaukštų pomidorų padažo
1. Nupjaukite kopūstų lapų storąsias vietas. Dalį kopūstų lapų sudėkite į karštą vandenį, kuriame ištirpintas NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelis, ir pavirkite 3–4 min.
2. Supjaustykite svogūną kubeliais, morkas sutarkuokite, likusį kopūstą supjaustykite smulkiau. Į ZYLE keptuvę suberkite morkas, pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus ir suberkite kopūstus.
Kaitinkite ant didesnės kaitros. Įberkite KOTANYI druskos, juodųjų pipirų, kalendros ir kumino,
maišykite.
3. Į dubenį sudėkite faršą, svogūną, įtarkuokite česnaką, suberkite apkeptas morkas su kopūstais. Viską išmaišykite.
4. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Tada dėkite apvirtus kopūstų lapus. Taip, kad jie
pilnai uždengtų kepimo formos dugną bei išorines sieneles. Dėkite faršą ir tada jį uždenkite kopūstų lapais.
5. Į pomidorų padažą supilkite pusę stiklinės sultinio, kuriame laikėte lapus, berkite juodųjų pipirų, viską išmaišykite. Pilkite ant kopūstų viršaus, paskirstykite tolygiai.
6. Dėkite kepti į orkaitę 180 °C temp. apie 30 min. Iškepusį dar šiek tiek palaikykite, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Išėmę iš formos pjaustykite gabaliukais.
PATARIMAI:
1. Į balandėlių mėsą galite įdėti ryžių, bolivinių balandų ar grikių.
2. Jautienos faršą galite keisti vištienos, kalakutienos, kiaulienos arba maišyti juos.
3. Jei norite, kad kopūsto paviršius būtų ne toks traškus, galite lapus pavirti ilgiau.
4. Vietoj savojinio kopūsto galite naudoti ir paprastą, bet jis ne bus toks dekoratyvus.
5. Balandėlius skanu patiekti su bulvių koše ar virtomis bulvėmis ir grietinės padažu.
6. Prieš patiekiant galite apibarstyti šviežiais ar šaldytais krapais.
Skanaus.
コメント