Greitas balandėlių pyragas (Receptas)

Jeigu mėgstate kopūstus ir esate balandėlių gerbėjas ar gerbėja, šis balandėlių skonio kopūstų pyragas yra privalomas išbandyti. Recepte Alfas naujojo mėgstama Savojos kopūstą, nes jis charakteringas ir gražus (!), tačiau puikiai tinka ir baltagūžis. Pagaminsite lengvai ir tikrai gerokai greičiau nei balandėlius. Ir...negailėkite svogūnų, kurių dėka patiekalas bus itin sultingas.

Pasimėgaukite.


kopūstų pyragas_balandėliai_Alfo receptas_pyragas su kopūstais
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Sotusis kopūstų pyragas su dešrelėmis

Greitas kopūstų pyragas, kuris tiks net ir šventėms


 

4–6 asm.


Greitam balandėlių pyragui pagaminti reikia:

  • ½ savojinio kopūsto lapų

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio

  • 1 didelio mėlynojo svogūno

  • 2 vidutinių morkų

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • 500 g jautienos faršo

  • 1–2 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI kumino (galite keisti kmynais)

  • 4–5 šaukštų pomidorų padažo

1. Nupjaukite kopūstų lapų storąsias vietas. Dalį kopūstų lapų sudėkite į karštą vandenį, kuriame ištirpintas NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelis, ir pavirkite 3–4 min.

2. Supjaustykite svogūną kubeliais, morkas sutarkuokite, likusį kopūstą supjaustykite smulkiau. Į ZYLE keptuvę suberkite morkas, pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus ir suberkite kopūstus.