Kokias asociacijas kelia kopūstas? Močiutės verdami balandėliai ar kopūstienė? Alfas turi naują pasiūlymą – pyragas.
#Alfodidysiskulinarinisšou laidas žiūrėkite čia
Kopūstų pyragui pagaminti reikia:
½ svogūno
½ paprikos (nebūtinai, galima dėti marinuotą papriką arba džiovintus pomidorus)
5 skiltelių česnako
½ kopūsto
4 SPILVA marinuotų agurkėlių
350 g NATURLI sojų faršo
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 saujos žolelių
10 filo tešlos lakštų (nebūtinai)
2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
½ saujos rūgštynių daigų
Padažui:
2 kiaušinių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
180 g ŽEMAITIJOS varškės (0,5 % arba 9 % riebumo)
2 šaukštų DAUMANTŲ „Mango majo“ majonezo
1. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, KOTANYI druską ir KOTANYI juoduosius pipirus, ŽEMAITIJOS varškę. Tada įdėkite DAUMANTŲ majonezo „Mango Majo“ ir vėl viską išmaišykite. Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite, kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais ir sutraiškykite ranka, SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite griežinėliais.
2. Visas supjaustytas daržoves sudėkite į padažą, taip pat suberkite NATURLI sojų faršą ir viską gerai išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės ir įberkite smulkintų žolelių, išmaišykite.
3. Į sviestu išteptą kepimo formą įklokite filo tešlą, ant jos sudėkite pyrago masę ir suspauskite taip, kad neliktų oro tarpų. Pyragą apšlakstykite BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“.
4. Kepkite 180 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 40 min. Iškepus papuoškite rūgštynių daigais.
Skanaus!
תגובות