Jūros gėrybių troškinys (Receptas)

Lengvai ir greitai pagaminamas jūros gėrybių troškinys primins rizotą ir nepaprastai tiks romantiškai vakarienei.

jūros gėrybių troškinys, vmg receptas
VMG nuotr.

Jūros gėrybių troškiniui pagaminti reikia:

  • 1 morkos

  • 1 paprikos

  • 2 mėlynųjų svogūnų

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 poro

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 kalmaro

  • 1 plekšnės filė

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 čiobrelio šakelės

  • 800 ml vandens

  • 1 stiklinės ryžių

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 8 aštuonkojų

  • 2 langustų

  • 1 saujos petražolių

  • 1 saujelės kalendrų

  • 1 citrinos skiltelės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Nuskustą morką pjaukite pusiau, tada griežinėliais, papriką pjaustykite kubeliais, svogūnus – stambiais kubeliais. Česnaką, porą bei aitriąją papriką supjaustykite smulkiais griežinėliais, kalmarą ir plekšnę – stambesniais gabalėliais.

  2. Į ZYLE elektrinį greitpuodį supilkite alyvuogių aliejų, kai jis įkais, sudėkite morkas, svogūnus, čiobrelius ir aitriąsias paprikas, išmaišykite. Tada dėkite paprikas, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, dar kartą išmaišykite.

  3. Daržovėms suminkštėjus įpilkite 800 ml vandens, dėkite ryžius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite. Į puodą sudėkite jūros gėrybes. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, uždenkite dangtį ir troškinkite pasirinkę ryžių režimą 12 minučių.

  4. Į ZYLE elektrinį greitpuodį sudėkite porus, petražoles. Uždengę dangčiu palaikykite dar 10 minučių.

  5. Patiekite papuošę kalendrų lapeliais ir citrinos skiltele.

Video receptas:



Skanaus!